Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitá vodička zdemolovala oplotenie domu. Nafúkala takmer dve a pol promile
Zdielať na

Opitá vodička zdemolovala oplotenie domu. Nafúkala takmer dve a pol promile

HAŽÍN NAD CIROCHOU / Malá dedinka v okrese Humenné zažila v utorok (19.10.) popoludní poriadny šok. 36-ročná vodička si za volant sadla opitá a zdemolovala oplotenie rodinného domu. Dychová skúška ukázala, že v krvi mala takmer dve a pol promile alkoholu.

Scéna, ktorá sa v Hažíne nad Cirochou odohrala o druhej popoludní, v mnohom pripomína akčný film. Nezodpovedná šoférka zišla z vozovky, preletela priekopu a svoje auto zaparkovala v kamennom plote na druhej strane. Podľa očitých svedkov bola taká opitá, že nedokázala vystúpiť z vozidla. "Asi sa splietla, pridala na rýchlosti, prehodilo ju cez potok a zastavila pri stĺpe. Ak by tam nebol, možno by skončila v dome," referovala Pavlína Bažíková, jedna zo siedmych stovák obyvateľov obce.

Vodička mala dávku šťastia, keďže z nehody vyviazla bez ujmy na zdraví. "Osoba nebola zranená, naša činnosť spočívala vo vykonaní protipožiarnych opatrení a odstránení vytečených prevádzkových kvapalín," poznamenal veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Humenné, Patrik Ondovčák. Páchateľka preukázala ľútosť hneď po svojom čine, aj keď jej reakciu zrejme ovplyvnil alkohol. "Spýtala som sa jej: 'V takomto stave sa posadíte za volant?' Hneď začala plakať," povedala Pavlína Bažíková.

Polícia začala trestné stíhanie vo veci ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "36-ročná Humenčanka bola na mieste podrobená dychovej skúške, nafúkala takmer dve a pol promile. Vodička bola zadržaná a obmedzená na osobnej slobode," znie vyjadrenie Jany Ligdayovej, hovorkyne krajskej polície v Prešove. Páchateľka smerovala k lekárovi, ktorý posúdi, či je spôsobilá ísť do cely, a po vytriezvení bude nasledovať výsluch. Žiadne obvinenie doteraz znesené nebolo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy