Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Neznámy páchateľ v Bratislave strieľal na kostol
Zdielať na

Neznámy páchateľ v Bratislave strieľal na kostol

BRATISLAVA / Kostol ako terč streľby. Zatiaľ neznámy páchateľ rozstrieľal niekoľko sklenených výplní na oknách a dverách svätostánku. Pravdepodobne použil prak, lebo na mieste činu náš štáb našiel niekoľko oceľových guľôčok. Polícia pritom miesto prehľadala.

​Pravdepodobne cez víkend niekto strieľal s guličkami na kostol Ducha Svätého v bratislavskej Dúbravke. "Celé sme to objavili v nedeľu ráno, takže nie len nás to celé prekvapilo, ale zo začiatku aj znepokojilo, takže prizvali sme potom políciu, ktorá to vyšetruje," vyjadril sa farár Miroslav Bederka. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v IV. bratislavskom okrese začal v súvislosti s týmto prípadom trestné stíhanie - a to konkrétne vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," uviedol hovorca KR PZ BA Michal Szeiff.

Na mieste sme po útoku vandalov našli až jedenásť poškodených sklenených výplní, či už na vchodových dverách alebo na oknách po obvode celej budovy. Pod rozbitými oknami sme v tráve a v štrbinách našli oceľové guľôčky, ktoré sme odovzdali polícii ako dôkaz. Miestni veriaci zostali v šoku, po tejto nemiestnej zábave páchateľa, či páchateľov.

"Pre nás samých je to skôr niečo, čo vyvoláva viac otázok ako odpovedí, ale zároveň si uvedomujeme, že je to odraz toho, že sme sa asi všetci ocitli v dákej slepej uličke vzájomnej komunikácie, vzájomného porozumenia, či neporozumenia a že je na mieste veľmi dôrazne a veľmi razantne sa spojiť a vyzvať k pokoju, vyzvať k porozumeniu a hľadaniu spoločnej reči," povedal Bederka.


Pokiaľ ste počas uplynulého víkendu spozorovali v okolí kostola Ducha Svätého v Dúbravke podozrivé osoby, kontaktujte políciu, alebo nám pošlite anonymný email na krimi@joj.sk. Predbežne odhadovaná škoda sa pohybuje okolo 2 000 eur. V prípade preukázania viny, môže páchateľovi hroziť až ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy