Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodiči prešovskej SAD zažili poriadny šok: Neznámy páchateľ vykradol autobusy
Zdielať na

Vodiči prešovskej SAD zažili poriadny šok: Neznámy páchateľ vykradol autobusy

PREŠOV / Viacerí vodiči prešovskej SAD v utorok zažili nepríjemné ráno. Skôr ako odviezli prvého cestujúceho zistili, že v noci mali v autobusoch neželanú návštevu. Zlodeji si odniesli aj peniaze zo zabudnutej tržby.

"Ja som prišiel ráno do práce a všimol som si, že máme poškodený autobus," povedal Milan, vodič autobusu. Do niektorých autobusov sa evidentne dostal neznámy páchateľ cez zadné dvere, ktoré zrejme vypáčil a násilím roztlačil, no niektorí vodiči si našli poškodený zámok na predných dverách. "Jednu stranu nezamknem teraz," vyjadril sa Pavol, vodič autobusu. "Došlo k vlámaniu do ôsmich autobusov. Výšky škody zatiaľ nemáme vyčíslené," uviedol Maroš Handzo, právny zástupca SAD Prešov.

Prípadom sa už zaoberá polícia. K poškodeným autobusom sa pridá aj tržba, ktorú jeden z vodičov ponechal v autobuse. Zatiaľ je isté, že zmizlo takmer 170 eur. Peniaze zobral neznámy páchateľ aj s pokladňou. "Vodiči majú povinnosť odovzdávať tržby po skončení smeny," povedal Handzo. "Včera som niečo mal, na toto som trošku zabudol," vyjadril sa Milan. "Polícia preveruje všetky okolnosti prípadu. V rámci vyšetrovania sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony. Aby nedošlo k ich zmareniu, bližšie informácie momentálne zverejňovať nebudeme," uviedla hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy