Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Finančná správa sa zamerala na podnikateľov: Udelila pokuty za tisíce eur
Zdielať na

Finančná správa sa zamerala na podnikateľov: Udelila pokuty za tisíce eur

BRATISLAVA / Finančná správa minulý mesiac zistila porušenie zákona u 140-tich podnikateľov. Porušenie zákona odhalili v 18-tich percentách z celkového počtu kontrol. Udelené pokuty sa blížia k celkovej sume 22-tisíc eur.

497 kontrol formou online monitorovania a 281 kontrolných nákupov. Celková septembrová bilancia finančnej správy je tak 778 vykonaných kontrol. Najviac pokút dostali podnikatelia v Trnavskom kraji, najmenej v Trenčianskom. "Porušenie zákona odhalili kontrolóri v 140-tich prípadoch, čo predstavuje 50 % z celkového počtu kontrolných nákupov a 18 % z celkového počtu kontrol, vrátane monitorovania," uviedla hovorkyňa Finančnej správy Martina Rybanská.

Podnikatelia najčastejšie porušujú zákon tým, že neevidujú tržby, čo sa potvrdilo v 108-mich prípadoch. Okrem toho zákazníci v rámci porušení nedostali od prevádzkovateľov pokladničný blok, príp. paragón, alebo bloček neobsahoval všetky zákonné náležitosti. Pri opakovaných kontrolách zistila Finančná správa SR opätovné porušenie zákona u polovice kontrolovaných subjektov. Akcia bola zameraná na podnikateľov, ktorí už v minulosti neevidovali tržby.

"Kontrolóri Finančnej správy vykonali 22 takýchto kontrol, z toho až v 12-tich prípadoch zistili opätovné porušenie zákona," doplnila Rybanská. Podnikateľom, ktorých navštívili kontrolóri Finančnej správy, stúpli tržby za dva týždne po kontrole v porovnaní s rovnakým obdobím pred
inšpekciou o 10 percent.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy