Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia začala po mele na futbale Trnava - Slovan trestné stíhanie
Zdielať na

Polícia začala po mele na futbale Trnava - Slovan trestné stíhanie

BRATISLAVA/TRNAVA / Futbalové derby medzi Trnavou a Bratislavou sa skončilo drámou. Len 12 minút trval zápas, kým sa fanúšikovia nerozbehli na hraciu plochu. Po vyčíňaní polícia ukončila zápas predčasne a vytlačila fanúšikov Slovana najskôr zo sektoru, následne na to na vlakovú stanicu a poslala domov.

V Bratislave už čakali fanúšikov Slovanu stovky policajných ťažkoodencov. Našťastie k žiadnemu incidentu neprišlo a fanúšikov doslova odprevadili. "Mala to byť oslava futbalu. Proste dva najlepšie tímy proti sebe. Namiesto toho, to bola oslava chrapúňstva, zbabelosti a totálnej neférovosti," okomentoval zápas slovenský hokejista Marián Gáborík na svojom instagrame. 

​Hoci štadión kvôli pandemickým opatreniam nebol plný a jeho kapacita bola vyťažená na 9 000 účastníkov. Organizátorom sa nepodarilo ustriehnuť fanúšikov. Desiatky chuligánov pár minút po začiatku zápasu vtrhli na hraciu plochu. Lietali kopance, päste a niekoľko ľudí sa zranilo "Vyslaní záchranári na mieste ošetrili štyroch mužov. Traja z nich utrpeli úraz hlavy, jeden z nich mal poranenú hlavu. Všetci boli prevezení do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Slovan pritom viní za nešportové správanie organizátorov. Spartak Trnava sa za spôsobené problémy ospravedlnil. "Nebudeme ukazovať prstom na to, kto celú neudržateľnú situáciu spôsobil. Tí, čo boli na zápase si svoj názor urobia. Sme si istí, že bez viny nie je ani jedna strana," uviedli predstavitelia Spartaka Trnava vo svojom stanovisku. 

Hovorkyňa trnavskej krajskej polície Mária Linkešová uviedla, že polícia nasadila stovky policajtov. "Polícia však nenesie zodpovednosť za dôslednosť organizátora pri kontrolách fanúšikov pri vstupe na štadión, ani samotné zabezpečenie vnútorných priestorov proti voľnému pohybu fanúšikov," uviedla Linkešová. 

"Pri služobnom zákroku pod jednotným velením došlo k zraneniu šiestich osôb. Traja z nich boli jednorázovo ošetrení a ďalší traja boli so zranením hlavy prevezení do trnavskej nemocnice," dodala Linkešová. 

Polícia si vypýtala kamerové záznamy

Počas bezpečnostných opatrení policajti riešili ešte pred zápasom tri osoby za priestupky. Dvom fanúšikom Slovana policajti uložili za porušenie zákona o športových podujatiach blokové pokuty vo výške 200 eur. Ďalší muž z fanklubu Slovana je podozrivý za vhadzovanie pyrotechniky do davu. V súvislosti s konaním osôb na samotnom štadióne, polícia začala trestné stíhanie pre výtržníctvo, z ktorého sú podozrivé všetky osoby, ktoré neoprávnene vošli na hracie pole ale aj tí, ktorí narušili verejný poriadok. Polícia požiadala organizátora o kamerové záznamy a súčinnosť pri stotožnení konkrétnych osôb. Polícia od včera sumarizuje a vyhodnocuje všetky informácie, preto ďalšie stanovisko poskytneme neskôr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy