Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Nebezpečná ortuť v Novákoch. Priestor okamžite uzavreli
Zdielať na

FOTO: Nebezpečná ortuť v Novákoch. Priestor okamžite uzavreli

NOVÁKY / Policajti a hasiči oblečení v špeciálnych oblekoch zasahovali v utorok dopoludnia v Novákoch. Uzatvorili okolie tamojšieho domu služieb. Neznámy páchateľ tam porozlieval nebezpečnú ortuť. Prípad už rieši polícia.

​Ortuť našli rozliatu za budovou v centre Novák. "Dostali sme podnet, že za domom služieb sa nachádza ortuť. Boli sme sa tam pozrieť, podnet bol opodstatnený," povedal Ján Krajči, náčelník, MsP Nováky. Mestskí policajti neváhali a zavolali hliadku štátnej polície aj prievidzských hasičov. "Prieskumom bolo zistené, že látka sa nachádza na ploche dva krát tri metre," vyjadril sa veliteľ zásahu HaZZ Prievidza Ivan Molnár.

Hasiči priestor okamžite uzavreli. Prezliekli sa do špeciálnych oblekov, pod ktorými mali aj dýchacie prístroje. Ortuť začali zbierať. "Zber bol sťažený tým, že látka sa nachádzala na rôznych povrchoch: na tráve, na betóne, bolo to sťažené," skonštatoval Molnár. Na miesto prišli aj kriminalisti, vyšetrovateľ a technik. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková.

Hasiči všetku ortuť pozbierali do špeciálnych nádob. Tie odovzdali policajtom. "Látka bola poslaná na expertízu," doplnila Adámiková. Kto ortuť rozlial, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. Policajti analyzujú kamerové záznamy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy