Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Bratislave policajti dohliadali na poriadok. Zadržali 17 mladistvých pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

V Bratislave policajti dohliadali na poriadok. Zadržali 17 mladistvých pod vplyvom alkoholu

BRATISLAVA / Takmer 3 desiatky neplnoletých pod vplyvom alkoholu. Taký je výsledok nočnej akcie policajného zboru a mestskej polície v centre Bratislavy. Okrem toho boli v akcii aj kontrolóri z úradu verejného zdravotníctva.

V piatok v noci bolo centrum Bratislavy plné ľudí. Kto a ako sa sem prišiel zabávať skontrolovala polícia. Ľudia na obchodnej ulici sa krátko po druhej nadránom nestačili čudovať, rojnica policajtov cez celú ulicu. Za nimi dve dodávky s ďalšími policajtmi.

"Teší ma že aj mestská aj štátna polícia vykonávajú takéto kontroly, pretože to, čo sme tu videli po uvoľnení opatrení, po skončení druhej vlny pandémie, bolo naozaj veľké množstvo mladistvých a neplnoletých osôb pod vplyvom alkoholu," povedal nočný primátor Bratislavy. "Polícia predviedla na obvodné oddelenia PZ spolu 17 mladistvých osôb, u ktorých bol zistený alkohol," uviedla hovorkyňa PZ Bratislava Martiniaková.  

​Najmä na zisťovanie alkoholu u mladistvých bola táto akcia zameraná. Zapojili sa do nej aj mestskí policajti s vlastnou zásahovou jednotkou a psovodmi. Pre desiatich tínedžerov si v noci museli prísť rodičia. "Rodičom detí hrozí nie len pokuta, ale aj pozastavenie prídavku na dieťa poskytovaného zo strany ÚPSVaR po dobu troch mesiacov," uviedla Krajčovičová. 

Mestskí policajti v noci okrem tejto akcie dohliadali na poriadok ako každý víkend. Zasahovali pri roztržke v jednom z podnikov, riešili hlučnú partiu na ulici, či vodiča, ktorý porušil predpisy. Počas akcie kontrolovali aj dodržiavanie protipandemických opatrení. Kompletné výsledky zatiaľ regionálny úrad verejného zdravotníctva nemá k dispozícii, no podľa polície to vyzerá na veľké problémy. 

Neslávne známa obchodná ulica sa aj vďaka takýmto akciám už podľa nočného primátora stala bezpečnejšou. K ďalšiemu pozitívnemu vývoju by pomohla aj zodpovednosť prevádzok. A to nepredávaním a nenalievaním alkoholu mladistvým. "Minimálne tu na obchodnej, by som vedel povedať minimálne tri podniky, ktoré si na to dávajú pozor," dodal nočný primátor Bratislavy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy