Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čelná zrážka pri Žiline. Auto sa v protismere zrazilo s macedónskym kamiónom
Zdielať na

Čelná zrážka pri Žiline. Auto sa v protismere zrazilo s macedónskym kamiónom

BRODNO / Hrozivá nehoda kamióna a osobného auta sa skoro ráno stala pri Brodne v okrese Žilina. Kamión po zrážke s osobným autom spadol z cesty. Nehodu prežili obaja vodiči, ale skončili v nemocnici.

Pohľad na zdemolovaný kamión nebol príjemný. plne naložený kolos prerazil zvodidlá a spadol na lesnú cestu. Za volantom sedel 30-ročný Todor, ten však nemal šancu zareagovať keď sa v jeho jazdnom pruhu náhle objavilo osobné auto. 

"Vodič osobného auta sa vracal zo Za z práce zrejme za volantom zaspal a prešiel do protismeru. "37-ročný vodič VV prešiel do protismeru vľavo kde došlo k stretu z oproti idúcim nákladným vozidlom," povedala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. 

Macedónec, ktorý viezol cukrovinky vyliezol z kabíny sám a z auta sa bez pomoci dostal aj 37-ročný Ľubomír. Obaja akoby zázrakom vyviazli z nehody len s menšími zraneniami. "Po príchode na miesto príslušníci asistovali ZZS a vykonávali odčerpávanie uniknutých látok," uviedol veliteľ zásahu Jaroslav Jelínek. 

"Alkohol u vodičov zistený nebol," uviedla Kremeňová. Kamión dostali na kolesá až za pomoci ťažkej techniky. odťahovej službe pri vytiahnutí pomáhali aj hasiči zo ŽZB. "Celý kamión je skrútený, časti konštrukčné nosné sú poškodené musíme dávať pozor aby sme ho neroztrhli," uviedol Peter Slobodník z odťahovej služby. Ranná dopravná nehoda opäť skomplikovala dopravu na vyťaženej ceste v smere zo Žiliny na Kysuce, tvorili sa dlhé kolóny. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy