Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovákovi hrozí v Maďarsku až 12 rokov väzenia
Zdielať na

Slovákovi hrozí v Maďarsku až 12 rokov väzenia

GYŐR / Slovák, ktorého zadržali v Maďarsku mal v tele niekoľko druhov drog. Je podozrivý zo spôsobenia dvoch nehôd, pri ktorých mal zraziť dvoch cyklistov. Jeden je vo vážnom stave v nemocnici, druhá cyklistka zraneniam podľahla. Vodič sa už postavil pred maďarský súd.

35-ročný Slovák nie je obvinený. Súd ale rozhodol o jeho zadržaní na najbližších 30 dní. Toto rozhodnutie je právoplatné, keďže sa voči nemu ani obhajca ani prokurátor neodvolal.

Muž z Veľkého Medera mal v pondelok v skorých ranných hodinách zraziť 20-ročnú Viktóriu. Smerovala do práce v miestnych potravinách, kam však už nedošla. Zrazilo ju tmavé SUV, ktoré následne pokračovalo ďalej. Cyklistka zraneniam na mieste podľahla. Na členku hádzanárskeho tímu na mieste tragédie spomínali spoluhráčky aj obyvatelia mestečka.

"Presunuli sme všetky októbrové zápasy, lebo aj dievčatá sa z toho musia spamätať," povedala trénerka tímu.

Hovorkyňa prokuratúry Győr-Moson-Sopron Zsuzsanna Katalin Gál dodala: "Auto používané páchateľom sa podarilo identifikovať na základe úlomkov karosérie na mieste činu ako aj záznamov z bezpečnostných kamier. Na základe nahlásení od občanov sa policajtom podarilo nájsť jednak samotného muža aj jeho vozidlo."

Približne dve hodiny od prvej nehody eviduje polícia ďalšiu. O 16 kilometrov ďalej opäť tmavé SUV zrazilo ďalšieho cyklistu. 55-ročný muž skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici. Aj z tejto nehody je podozrivý 35-ročný Slovák. Testy zároveň potvrdili, že v tele mal 4 druhy rôznych drog. Definitívne ich vplyv na vodiča potvrdia až lekárske správy.

"Jedna vec je, aké látky mu našli v tele a druhá, odborná lekárska, či tieto drogy ovplyvnili jeho stav a či tieto trestné činy spáchal pod vplyvom," objasnila hovorkyňa prokuratúry.

Maďarské úrady zatiaľ slovenského občana neobvinili. Už teraz mu ale hrozí viac ako 7-ročné väzenie. Trest sa môže zvýšiť vzhľadom na ďalšie okolnosti, ako je útek z nehody a neposkytnutie prvej pomoci a tiež jazda pod vplyvom drog.

"Ak sa preukáže spáchanie viacerých trestných činov, hrozí mu až 12 rokov," povedala pre televíziu JOJ hovorkyňa prokuratúry.

Muža zadržali krátko po oboch nehodách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy