Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Neplnoletých chlapcov našli v bezvedomí: Polícia zisťuje, či išlo o drogy
Zdielať na

Neplnoletých chlapcov našli v bezvedomí: Polícia zisťuje, či išlo o drogy

RAKÚSY (okr. Kežmarok) - Dvaja neplnoletí chlapci z obce Rakúsy skončili vo vážnom stave v nemocnici. Našli ich ležať na zemi za dedinou. Jeden komunikoval len veľmi ťažko, druhý bol v hlbokom bezvedomí. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Anton šiel večer na lúku pre svoje zvieratá, ich správanie sa mu však nezdalo. O chvíľu na to počul niekoho kričať o pomoc a uvidel chlapca ležať na zemi v blate. Anton chlapca poznal, často mu pomáhal. Nakoľko ťažko komunikoval, nevedel čo sa mu stalo, preto zavolal pomoc. "Po možno desiatich minútach z neho vyšlo, že ešte jeden chlapec leží hore mŕtvy," objasnil situáciu Anton Vdovjak, záchranca chlapcov. Na miesto dobehli ďalší ľudia, a kým sa Anton staral o chlapca, ostatní utekali hľadať jeho kamaráta. Druhý chlapec nehybne ležal v neďalekom altánku, odtiaľ ho nižšie zniesli hasiči a následne ho prebrala posádka sanitky.

"Chlapci boli v bezvedomí pravdepodobne po intoxikácii neznámou látkou, ktorú im údajne mala poskytnúť iná osoba," vysvetľuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Jeden chlapec skončil v nemocnici v Košiciach, druhý v Banskej Bystrici. Obaja boli vo vážnom stave, no môžu hovoriť o šťastí. Ak by ich pán Anton nenašiel včas, všetko mohlo skončiť podstatne horšie. "Život im zachránili záchranári a hasiči, ja som bol len v správnom čase na správnom mieste," reaguje pán Anton.

​​TV JOJ sa podarilo telefonicky spojiť iba s otcom len štrnásťročného Paľka. K tomu, čo sa stalo, sa vyjadrovať nechcel, no je vďačný za život syna : "Chcem sa len poďakovať pánu Bohu, že sa mi chlapec vrátil z nemocnice a taktiež, že ho pán našiel."

Hovoril tiež o tom, že jeho syn sa dokázal plaziť od altánku približne sto metrov, aby sa dostal k najbližším domom a zavolal pomoc. Obaja chlapci sú už z nemocnice doma, no teraz ich čaká vypočúvanie na polícii. Čo bolo príčinou kolapsu chlapcov polícia zisťuje.

Expertízy ukážu, či išlo o predávkovanie drogami, alebo o niečo iné. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. Vzhľadom na skutočnosť, že v prípade prebiehajú aj naďalej potrebné procesné úkony, viac informácii k nemu v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," dodala Jana Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy