Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mužovi z Prievidze na dvere zaklopali kukláči. Podozrivý je z nelegálneho obchodovania s cigaretami
Zdielať na

Mužovi z Prievidze na dvere zaklopali kukláči. Podozrivý je z nelegálneho obchodovania s cigaretami

PRIEVIDZA / V Prievidzi zasahovali príslušníci kriminálneho úradu finančnej správy. Priamo doma prekvapili muža, ktorý podľa našich informácií predával nelegálne cigarety. Miestni mali skorý budíček.

Podľa miestnych vtrhli kukláči skoro ráno do bytu na prvom poschodí. "Behali tu od rána policajti v kuklách," opísala obyvateľka mesta. 

Do bytu vošlo množstvo príslušníkov Kriminálneho úradu finančnej správy a začali ho prehľadávať. Podľa tunajších obyvateľov prezerali aj pivnice. "Môžeme potvrdiť, že ide o akciu, ktorú zrealizoval Kriminálny úrad finančnej správy. Vzhľadom na procesné úkony nemôžeme poskytnúť momentálne bližšie informácie," uviedla Martina Rybanská z Finančného riaditeľstva SR. 

Podľa informácií TV JOJ v byte hľadali nelegálne cigarety. Zatkli jedného muža. "Suseda vyviedli von, dali mu putá a potom ho odviezli na dodávke," povedala obyvateľka mesta. Policajtom asistovali aj hasiči. Prišli sem na sanitke z Trenčína, aby muža otestovali, či nie je náhodou pozitívny. Až potom vyšetrovateľ pokračoval v zaisťovaní stôp. "V našom okolí nie je problém zohnať tabak. Vozí sa sem z južných krajín a Poľska," vysvetlil odborník na liečbu závislosti, Marián Daubner.

Koncom augusta zasahovali príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy o pár ulíc ďalej. Zadržali tu 48 ročného muža u ktorého našli množstvo nelegálneho tabaku a cigariet. "Počas domovej prehliadky a prehliadky iných pozemkov a priestorov zaistili príslušníci KÚFS 197 tisíc kusov cigariet a vyše 279 kilogramov tabaku rôznych značiek, bez platných kontrolných," uviedla Martina Rybanská z Finančného riaditeľstva SR. Nelegálny tabak a cigarety predával vo svojom bazári na prievidzskom sídlisku Zapotôčky. V pondelok, 4. októbra, na tom istom sídlisku zadržali ďalšieho muža.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy