Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tínedžerka leží v ťažkom stave v nemocnici. V nákupnom centre spadla z 15-tich metrov na betónovú cestu
Zdielať na

Tínedžerka leží v ťažkom stave v nemocnici. V nákupnom centre spadla z 15-tich metrov na betónovú cestu

BANSKÁ BYSTRICA / Pätnásťročné dievča spadlo z parkoviska nákupného centra v Banskej Bystrici. Tínedžerka sa zrútila z 15 metrovej výšky na betónovú uličku. Záchranári ju uviedli do umelého spánku a v život ohrozujúcom stave leží v nemocnici.

Veľký rozruch pred nákupným centrom, desiatky okoloidúcich ľudí si všimli zablokovanú cestu. Pri budove centra stáli hasičské aj záchranárske autá. Všetci sa snažili pomôcť tínedžerke, ktorú našli ležať na betónovej ceste, ktorú používajú na zásobovanie.

"Niektorí hovoria, že zhora spadla," vyjadril sa jeden z prítomných svedkov. Podľa policajných informácií dievča spadlo z 15 metrovej výšky. Ľudia ju krátko pred tým videli postávať na parkovisku na streche centra. Vyzerala, že na niekoho čaká a písala do mobilu.

"Bola úplne v rohu. Vyzerala normálne že tam proste chce byť na čerstvom vzduchu," opísal situáciu okolo idúci svedok. Pre záchranu jej života robili čo sa dalo. Po páde z výšky bola dievčina v život ohrozujúcom stave. Záchranári ju uviedli od umelého spánku, utrpela mnohopočetné zlomeniny viacerých častí tela. 

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc k dievčaťu, údajne spadlo z výšky. Vzhľadom na to, že ide o mladistvú viac informácií nemôžem poskytnúť," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. Zranené dievča previezli do banskobystrickej detskej fakultnej nemocnice, je stále v kritickom stave

Prípad vyšetruje polícia. Okolnosti, ktoré nešťastnému pádu predchádzali ešte známe nie sú. "Polícia začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," uviedla hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného zboru, Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy