Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Streľba pri Medzilaborciach: Zraneného muža museli transportovať vrtuľníkom
Zdielať na

Streľba pri Medzilaborciach: Zraneného muža museli transportovať vrtuľníkom

SVETLICE / Streľbou a vážnym zranením sa skončil konflikt medzi dvoma mužmi v obci Svetlice. O tom, že medzi aktérmi to poriadne vrelo, svedčí aj to, že kriminalisti na mieste okrem zbraní zaistili aj krompáč. Muža so strelnou ranou na hrudníku museli prevážať vrtuľníkom.

Počas incidentu, ktorý sa odohral ešte popoludní, išlo do tuhého. Jeden muž sa mal vyhrážať s krompáčom v ruke, druhý naňho vystrelil. "Na linku 155 sme dostali informáciu, že muža postrelili do hrudníka a potrebuje pomoc. Vyslali sme k nemu okamžite záchranárov, tí ho ošetrili a s poranením hrudníka previezli do nemocnice," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Jeho stav si však napokon vyžiadal transport na vyššie pracovisko. Leteckí záchranári ho zo Sniny transportovali vrtuľníkom.

Miestni obyvatelia zostali zhrození, rovnako ako starostka obce, kde obaja muži žijú. "Určite ma to zarazilo, lebo obidvaja sú usporiadaní. Ja nemám s nimi žiaden problém, sú aj obci nápomocní, takže zrejme tam zohral veľkú úlohu alkohol," uviedla Martina Husárová, starostka obce Svetlice. Polícia zatiaľ o prípade hovorí iba veľmi stroho.

Podľa informácií TV JOJ však jeden z mužov vošiel na dvor s krompáčom v ruke. Muž, ktorý naňho vystrelil, má údajne vzťah s jeho mamou, čo malo byť aj dôvodom konfliktu. "V súvislosti s uvedeným prípadom bolo vyšetrovateľom OKP OR PZ Humenné začaté trestné stíhanie pre zločin ublíženie na zdraví a zločin nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová. Podľa posledných informácií leží muž so strelnou ranou v košickej nemocnici a jeho stav je vážny.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy