Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Auto katapultovalo do vzduchu a narazilo do steny. Nehodu neprežil spolujazdec
Zdielať na

Auto katapultovalo do vzduchu a narazilo do steny. Nehodu neprežil spolujazdec

BANSKÁ BYSTRICA / Život spolujazdca si vyžiadala nehoda pri Banskej Bystrici. Auto, ktoré šoférovala vodička narazilo do budovy firmy. Z neznámych príčin zišlo z cesty a po náraze do svahu vyletelo do vzduchu. Stopy po pneumatikách boli na budove vo výške okien.

V aute mali podľa našich informácií sedieť súrodenci, brat so sestrou. 63 ročný muž a o tri roky staršia žena, ktorá šoférovala. Nehoda sa stala pár kilometrov za Vlkanovou odkiaľ dvojica cestovala do Banskej Bystrice na kontrolu k lekárovi.

"66-ročná vodička z doposiaľ nezistených príčin zišla mimo cesty, narazila do betónového múrika odkiaľ vozidlo vymrštilo do vzduchu," povedal KR PZ BB Mário Bóna. Auto potom narazilo do budovy a zostalo prevrátené na streche. Odtlačky po pneumatikách našli vo výške okien. Poškodená je aj časť fasády.

"Vo vozidle sa nachádzali dve zranené osoby, príslušníci zahájili zásah a to vyslobodzovaním zariadením, pričom sa odstrihol stĺpik a dve zranené osoby sa vytiahli z vozidla," uviedol Marek Šuchaň, HaZZ BB. 

Náraz do budovy skončil s fatálnymi následkami, nehodu neprežila jedna osoba. "Žiaľ záchranári po príchode na miesto už mužovi nedokázali pomôcť, žena bola po ošetrení vo vážnom stave prevezená do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Prečo k nehode vyšetruje polícia. V miestach kde auto zišlo z cesty sa nenašli žiadne stopy po brzdení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy