Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Život s tyranom: Drogovo závislý muž ženu roky fyzicky aj psychicky týral
Zdielať na

Život s tyranom: Drogovo závislý muž ženu roky fyzicky aj psychicky týral

ŽILINA / V jednej domácnosti žila s tyranom. Drogovo závislý muž ju mesiace mlátil, týral ju fyzicky aj psychicky. Žilinčanka napriek strachu nabrala odvahu a na partnera podala trestné oznámenie. Pretože ide o citlivý prípad, meno ženy sme zmenili.

Keď začala útla mladá žena o Tomášovi hovoriť celá sa roztriasla

Matka 7-ročného chlapca bola pri poslednej bitke presvedčená o tom, že viac svoje jediné dieťa neuvidí. "Keď ma chytil za hrtan, som sa nedokázala nadýchnuť," hovorí poškodená Zuzana. 

Tomáš bol v minulosti trestaný viackrát, za krádeže, ale aj za ublíženie na zdraví, keď Zuzane mizli peniaze vedela kam idú. "Bral mi peniaze a aj si pýtal dosť peňazí, všetko prehral v automatoch, bol užívateľ pervitínu," hovorí Zuzana. 

Tomáš sa len v januári vrátil z výkonu trestu, Zuzana mu chcela pomôcť

Vybavila mu liečenie, no namiesto vďaky dostávala bitku, čoraz častejšie chodila do práce s modrinami. Po poslednom útoku sa už bála o život, podala trestné oznámenie aj na naliehanie priateľov. Jej partnera zadržali a skončil v cele. "Vyšetrovateľ obvinil 39-ročného Tomáša z týrania blízkej a zverenej osoby," informuje hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. 

Obhajca obvineného namietal právnu kvalifikáciu skutku žiadal, aby bol jeho klient prepustený na slobodu. "V konaní sa preukázalo, že tá osoba nebola blízka a ani zverená osoba, čo uviedla vo svojej výpovedi," tvrdí obhajca obvineného Dušan Chlapík. 

Napriek námietkam obhajcu, Tomáša sudkyňa poslala do vyšetrovacej väzby a to pre obavu, že by v trestnej činnosti pokračoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy