Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zúfalé pátranie po nezvestnom rybárovi: V jazere ho hľadali potápači
Zdielať na

Zúfalé pátranie po nezvestnom rybárovi: V jazere ho hľadali potápači

ČIERNA VODA / Už druhý deň prehľadávali záchranári jazero neďaleko Galanty. Pátrali po rybárovi, ktorý je nezvestný od piatka. V sobotu prišli na pomoc aj hasičskí potápači so špeciálnou technikou. V pátraní budú pokračovať aj naďalej.

61-ročný Pavel odišiel okolo 12-tej z domu na ryby na štrkovisko pri Čiernej vode. Odvtedy ho nikto nevidel. Jeho auto našli v piatok podvečer opustené na štrkovisku. Bolo otvorené a podľa našich informácií sa v ňom nachádzala celá rybárska výbava aj mobil. Obavy vyvolal jeho prázdny čln na jazere. "Hladinu vody ešte v piatok prepátrali potápači so sonarom, avšak nezvestného muža ani objekt, ktorý by mohol naznačovať prítomnosť tela vo vode, nenašli," uviedla hovorkyňa KR PZ TT Mária Linkešová.

V pátraní pokračovali aj v sobotu ráno. Na brehu jazera čakala mužova vystrašená rodina. Na pomoc im prišli aj psychológovia. Okrem policajných potápačov a pohotovostného pátracieho tímu boli na mieste aj hasičskí potápači z Bratislavy, Žiliny a Trenčína. Situáciu totiž komplikuje hĺbka vody, ktorá na niektorých miestach dosahuje až 40 metrov. "Na ponor použijú aj špeciálnu hyperbarickú komoru. Každý tím sa však môže ponoriť do vody maximálne 2-krát," vyjadrila sa Linkešová. Komora je potápačom k dispozícii pre prípad, že by sa im z ponoru zhoršil zdravotný stav. Počas akcie našli len mužove nohavice a topánku. V pátraní budú pokračovať aj naďalej.

Pavel Voros z Mostovej je takmer 190 cm vysoký, strednej postavy. Z domu odišiel v maskáčovom kabáte, v šedom tričku, tmavých nohaviciach a gumených topánkach. "Ak ste ho včera pri vode videli, všetky informácie nám pomôžu a urýchlia jeho pátranie," dodala Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy