Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvaja páchatelia napadli muža priamo v jeho dome. Prepadli ho s nožom a kladivom v ruke
Zdielať na

Dvaja páchatelia napadli muža priamo v jeho dome. Prepadli ho s nožom a kladivom v ruke

ČERTIŽNÉ / Prepadli ho s nožom a kladivom v ruke, no to im nestačilo. Mužovi, ktorého donútili nehybne sedieť na posteli, hodili do hlavy ohrievač. O tomto prepade v okrese Medzilaborce sme hovorili pred pár týždňami. Polícia už páchateľov vypátrala.

Muža surovo prepadli v neskorých večerných hodinách rovno v jeho dome. Podľa majiteľa domu išlo o dvoch mladých mužov. Žiadali od neho peniaze a viackrát ho fyzicky napadli. "Som musel sedieť na posteli a celý som sa triasol, aby do mňa nezapchal nožík. Začal mu dusiť a hlavu dozadu ťahať," uviedol prepadnutý muž Peter. 

Napokon do muža hodili ohrievač a spôsobili mu zranenie na hlave. Z domu ukradli mobil a motorovú pílu. Majiteľ domu hľadal pomoc na fare u miestneho kňaza, ktorý privolal políciu. Páchateľov sa podarilo vypátrať. "Na základe vykonaného dokazovania bolo vznesené obvinenie dvom osobám mužského pohlavia, ktorí sú stíhaní väzobne," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Polícia vec vyšetrovala ako prečin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže. Prípad ale napokon prekvalifikovali na zločin lúpeže. "Ak sa obvineným mužom vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy