Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič jazdil na R1 v protismere až 17 kilometrov. Spočiatku na policajtov ani nereagoval
Zdielať na

Vodič jazdil na R1 v protismere až 17 kilometrov. Spočiatku na policajtov ani nereagoval

NITRA / 65-ročný vodič šoféroval na rýchlostnej ceste neďaleko Nitry v protismere až 17 kilometrov. Vystrašil desiatky vodičov. Mnohí sa mu vyhli v poslednej chvíli. A jedno auto skončilo vo zvodidlách.


Vodič nám povedal, že je numizmatik a išiel do Trenčína predávať mince. Do protismeru vošiel pri Nitre.  "Zo Želiezoviec do Trenčína som chcel ísť,tam je dneska blší trh," povedal.  Tiborovu jazdu v protismere na rýchlostnej ceste R1 zachytili kamery, na ktorých vidieť, že vodiči majú čo robiť aby sa vyhli zrážke. Jedno z áut sa len tak tak udrží na ceste. "Však oni mi blikali viete a ja som myslel, že nemám zapnuté svetlá zato," uviedol Tibor.


Muž si spočiatku ani neuvedomoval, že ide v zlom pruhu aj napriek tomu, že sa ho vodiči snažili upozorniť. Stále pokračoval v ceste a pritom sa pred ním zjavilo množstvo ďalších vozidiel.  "Potom som zbadal, že voľačo je zle a všetko už idú oproti... Mal som otočiť, no ale ja som chcel ísť do Trenčína," podotkol vodič.


To, že niečo deje si všimli v monitorovacom stredisku rýchlostnej cesty okamžite, na auto v protismere ich upozornil sčítač dopravy.

Za vodičom hneď smerovali diaľniční policajti. Počas toho ešte volali kolegom, zo susedného kraja, aby zastavili dopravu. Tibor spočiatku ani na policajtov ani nereagoval.  "Nehodu som nespravil a išiel som ako som chcel," skonštatoval vodič Tibor.

Zrážku však muž spôsobil, jedno z vozidiel sa mu snažilo vyhnúť a pritom dostalo šmyk a vrazilo do zvodidiel. V protismere prešiel Tibor 17 kilometrov. "Policajti diaľničného oddelenia mužovi za tento skutok zadržali vodičský preukaz," informovala policajná hovorkyňa Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy