Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nebezpečná nehoda na železničnom priecestí. Vlak zachytil trinásťročného chlapca na bicykli
Zdielať na

Nebezpečná nehoda na železničnom priecestí. Vlak zachytil trinásťročného chlapca na bicykli

MICHAĽANY / Trinásťročný chlapec na bicykli vbehol na železničné priecestie v momente, keď sa na ňom križovali dve jazdné súpravy. Stalo sa to podvečer v obci Michaľany v trebišovskom okrese. Premávku museli prerušiť na 2 hodiny, tínedžer mal ale naozaj šťastie.

Chlapec prišiel k železničnému priecestiu na bicykli. Podľa svedkov vôbec nerešpektoval, že sú závory spustené. Keď sa priblížil ku koľajniciam tak dal prednosť vlaku, ktorý prichádzal z ľavej strany.

Následne pokračoval v jazde a v poslednej chvíli si všimol aj druhý vlak, ktorý išiel z opačného smeru. "My sme mu ukazovali nech stojí lebo išiel vlak zo stanice. Prešiel nákladný vlak, automaticky sa pustil za nákladným vlakom," opísal momenty nehody svedok Lukáš Toth. Zrážke sa ešte snažil vyhnúť, no rušeň zasiahol zadné koleso jeho bicykla. 

"On ako spadol na zem sa otočil asi dvakrát na zemi. Bol asi pol metra od vlaku. Jedno šťastie, že ho nezachytilo," uviedol svedok Lukáš Toth. Chlapcovi poskytli prvú pomoc cestujúci, ktorí čakali pri železničnom priecestí. 

​Rušňovodič zatiahol ručnú brzdu a vlak zastavil. Chlapec krvácal a po náraze zostal ležať pri koľajniciach. Prvú pomoc mu poskytli ľudia z okolia. Zranenia chlapca si vyžiadali rýchlu lekársku pomoc. Na miesto preto boli privolaní leteckí záchranári. Doprava bola na tomto úseku prerušená takmer na dve hodiny. Vzhľadom na okolnosti polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy