Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar domu na východe Slovenska: Boj o každú sekundu, vo vnútri ostala starenka (80)
Zdielať na

Požiar domu na východe Slovenska: Boj o každú sekundu, vo vnútri ostala starenka (80)

HOROVCE / Hasiči vo štvrtok zasahovali pri požiari rodinného domu v obci Horovce v okrese Michalovce. Išlo doslova o preteky s časom a boj o každú sekundu. Na tiesňovú linku bolo totiž oznámené, že vo vnútri ostala 80-ročná starenka, ktorá má problémy s chôdzou.

​Staršia pani býva v prednej časti domu. Keď začalo horieť, domáci jej okamžite išli na pomoc. Hoci sa ľudia snažili uhasiť požiar s vedrami a vodou museli počkať na hasičov. Na miesto o pár minút dorazili dobrovoľníci aj profesionáli a spolu starenku zachránili. "Boli privolaní na miesto činu aj naši dobrovoľní hasiči a ďakujeme im," povedal starosta obce Horovce Erik Timko. "Tí nám pomohli s vynesením osoby von, na vonkajšie prostredie," vyjadril sa veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Slavomír Matta.

80-ročná babka sa na nič nesťažovala a nepotrebovala ani lekárske ošetrenie. Svoju izbu opustila vo chvíli, keď jej hrozilo obrovské nebezpečenstvo. "V povalových priestoroch už bol hustý dym, ktorý mohol prestúpiť aj do obytnej časti domu," povedal Matta. "Pani je imobilná, čiže sama by presun vonku nezvládla," ozrejmil Timko.

Hasiči plamene v povalovej časti rodinného domu aj s pomocou dýchacích prístrojov rýchlo zlikvidovali. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania. "V podstate dom je obývateľný, poškodená je len zadná časť strechy," dodal Matta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy