Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zamaskovaný muž rozbil na dverách školy v Dunajskej Strede sklo. Do budovy hodil zápalnú fľašu
Zdielať na

Zamaskovaný muž rozbil na dverách školy v Dunajskej Strede sklo. Do budovy hodil zápalnú fľašu

DUNAJSKÁ STREDA / Kameňom rozbil sklá na dvoch dverách potom cez dieru vhodil do budovy školy zápalnú fľašu. Neznámy páchateľ takto v noci zaútočil na strednú školu v Dunajskej Strede. Maskovaného muža zachytili priemyselné kamery.

Okolo polnoci prišiel pred vchod strednej školy v Dunajskej Strede muž. Na hlave mal kapucňu a cez ústa rúško. Pokojne si zložil plecniak a z neho vybral dve fľaše a tri dlažobné kocky. "Ráno vrátnička prišla na šiestu, na pol 7-mu do školy, ona oznámila, čo sa stalo," povedal László Szabó, riaditeľ Združenej školy športovej a rozvoja vidieka Dunajská Streda. Dve pivové fľaše s tekutinou boli upchané handrou. Skôr než ich zapálil, jednou ranou hodil dlažobnú kocku, rozbil hrubé dvojité sklo na prvých a súčasne aj druhých dverách.

"Cez tú dieru ešte 2-krát trafil dovnútra a potom ešte hodil zápalnú fľašu. Podľa môjho názoru plánoval, že hodí do auly tú zápalnú fľašu, lenže netrafil poriadne tam vidíme to rozbité sklo vedľa, takže trafil asi tou fľašou do skla," vyjadril sa riaditeľ školy. "Policajti z Dunajskej Stredy vyšetrujú prípad ako poškodzovanie cudzej veci. Došlo k malému požiaru a zadymeniu priestorov. V čase udalosti sa v škole nikto nenachádzal," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

Zápalná fľaša, našťastie, v aule nedopadla k žiadnym horľavým predmetom. Kamerové zábery, ktoré zatiaľ polícia nezverejnila, dokazujú, že oheň po krátkom horení zhasol. "Neviem, neviem, možnože niekto, kto prepadol, alebo nemôže opakovať ročník, neviem. Neviem, aký dôvod by mal na to cudzí," zamyslel sa riaditeľ školy.

Škodu riaditeľ strednej športovej školy a strednej odbornej školy rozvoja vidieka, odhadol predbežne na tri tisíc eur. Otázne je, či sa poškodilo len sklo alebo aj plastový rám dverí vo vstupnej hale. "Ak ste boli svedkom tejto udalosti, videli ste osobu, ktorá sa v noci potulovala v okolí školy, alebo ste boli svedkom rozhovoru, o pripravovanej akcii, všetky informácie nám môžete napísať do súkromnej správy na Facebooku: Polícia SR - Trnavský kraj alebo zavolať na číslo 158," dodala Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy