Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Prípad seniorky, ktorá chcela veriteľky otráviť atropínom v káve: Vypovedal kľúčový svedok
Zdielať na

Prípad seniorky, ktorá chcela veriteľky otráviť atropínom v káve: Vypovedal kľúčový svedok

PEZINOK / Tri pokusy o vraždu a podvod. Pred súd sa postavila údajná travička zo Šiah. 69-ročná dôchodkyňa si mala napožičiavať veľký balík peňazí. Keď si ženy pýtali peniaze naspäť, Terézia ich mala otráviť. Pred súdom v pondelok vypovedal kľúčový svedok, ktorý mal jej plán odhaliť. Dôchodkyni hrozí výnimočný trest, ale tá akúkoľvek vinu odmieta.

Všetky tri otrávené ženy spája práve obžalovaná Terézia zo Šiah. Dôchodkyni mali ešte v roku 2015 napožičiavať cez 120-tisíc eur. "Tie spomienky sa vynárajú. Keď si človek spomenie na ten svoj zdravotný stav, v akom sa vtedy vyskytol, tak je to také, že vás to znova chytá za srdce," vyjadrila sa poškodená Zdena, poškodená. Podľa obžaloby sa mala Terézia pokúsiť tri veriteľky zniesť zo sveta ohavným spôsobom. Keď sa stretli na káve, alebo čaji aby prediskutovali dlžobu, do šálky im mala tajne primiešavať Atropín. 

"Strácala som motoriku. Nevedela som rozprávať. Myslela som, že mám porážku. Raz som bola na ÁRE v Šahách a raz na neurológií v Leviciach 10 dní," vyjadrila sa Klaudia, poškodená. "Sucho v ústach, pocit na malú potrebu. Strašne sa mi plietol jazyk, nevedela som rozprávať, nevedela som chodiť. Ja som sa zobudila len ráno na neurológií na JISKE," povedala poškodená Jana.


Na pondelkové pojednávanie boli predvolaní piati svedkovia. Medzi nimi aj bývalý farár. Ten mal obžalovanej požičať cez 18-tisíc eur. Peniaze vraj išli na biznis s rajčinami, či šampanským. Terézia všeobecne odmieta, že by išlo o pôžičky. "Nie, to boli investované peniaze," vyjadrila sa Terézia. Pred súd sa postavil v pondelok aj jeden z kľúčových svedkov. Ide o doktora, ktorý ako prvý začal tušiť, že tri ženy boli otrávené. "Ony sa prvýkrát videli u mňa v ambulancii. Som ich poprosil nech si len porozprávajú navzájom príbeh. Každá porozprávala príbeh. Tam som sa dozvedel o pôžičkách, tam som sa dozvedel o požití nápoja a všetkým to začalo zapadať," ozrejmil lekár, svedok.

Doktor trom otráveným ženám na stretnutí zobral aj krv a vlasy. Vzorky poslal na platené toxikologické vyšetrenie. To ale vyšlo negatívne. Podľa jeho slov totiž atropín je možné odhaliť len do 12-tich hodín. Ako celá kauza dopadne, by sa verejnosť mohla dozvedieť už koncom septembra. Vtedy by mal padnúť už aj rozsudok. V prípade preukázania viny hrozí obžalovanej až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy