Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Budapešti zomrel úspešný slovenský triatlonista. Na priechode do neho vrazilo auto
Zdielať na

V Budapešti zomrel úspešný slovenský triatlonista. Na priechode do neho vrazilo auto

BUDAPEŠŤ / Tragická nehoda sa udiala cez víkend v Budapešti. O život prišiel 30-ročný Slovák. Na priechode pre chodcov do neho vrazil vodič auta, ktoré malo prevážať účastníkov medzinárodného kongresu, ktorý navštívi aj pápež.

V sobotu večer v centre Budapešti mieril mikrobus určený účastníkom eucharistického kongresu na jedno z miest konania podujatia. V uličke vedľa budovy opery sa práve v tom čase podľa maďarského portálu balesetinfo.hu presúvala po priechode pre chodcov skupinka mladých mužov zo Slovenska. Jedného z nich, ktorý priechodom údajne prechádzal rýchlejšie ako jeho kamaráti, aby bol čím skôr na druhej strane cesty, zachytil mikrobus kongresu, ktorý mal prechádzať ulicou veľkou rýchlosťou.

Náraz bol taký silný, že chodec vyletel na kapotu, čelné sklo vozidla a dopadol 20 metrov od miesta zrážky. Na miesto okamžite vyslali záchranárov, ktorí sa pokúšali stabilizovať stav zraneného muža, ale napriek ich snahe sa jeho život nepodarilo zachrániť. "O ôsmej hodine a 20. minúte na Andráššiho ceste jedno vozidlo zrazilo chodca. Zranenia chodca boli mimoriadne závažné, na mieste im podľahol," povedal Soma Csécsi, hovorca budapeštianskej polície. 


Tragicky zosnulým chodcom bol 30-ročný Jakub, veľmi úspešný triatlonista z Levíc. Mladého muža všetci poznali ako nesmierne skromného a veľmi dobrého športovca i človeka. Do Budapešti sa vybral s priateľmi osláviť rozlúčku so slobodou jedného z nich. Čo sa presne udialo vyšetruje polícia, kamaráti nebohého športovca nehodu videli nasledovne. "Čakajúc na zelenú prechádzala dlhšia kolóna áut. Pravdepodobne, po naskočení zelenej sa, Jakub pohol cez prechod, ale jedno oneskorené auto kolóny ešte chcelo dobehnúť kolónu," uviedla vyjadrenie triatlonovej únie SR. "Budapeštianska polícia začala trestné stíhanie, okolnosti nehody i mieru zavinenia zisťuje," doplnil Csécsi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy