Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ukončili vyšetrovanie v prípade smrteľnej nehody štátneho tajomníka Dolinaya (†38)
Zdielať na

Ukončili vyšetrovanie v prípade smrteľnej nehody štátneho tajomníka Dolinaya (†38)

IŽA, KOMÁRNO / Vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody, pri ktorej prišiel o život štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay a zraneniam podľahla aj jeho manželka, bolo ukončené. Polícia podala návrh na obžalobu.

Vlani v júli pred obcou Iža prešiel do protismeru vodič osobného auta zo Svätého Petra. Následne čelne vrazil do prichádzajúceho auta, v ktorom sa viezla trojčlenná rodina – rodičia a ich dva a polročný synček. Za jeho volantom sedel štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay, ktorý zraneniam podľahol na mieste. V nemocnici prišla o život aj jeho manželka, ktorá utrpela veľmi ťažké zranenia.

Vodič Kie, dnes už 34-ročný Tibor B., ktorý vošiel do protismeru, bol podozrivý z toho, že jazdil pod vplyvom omamných látok. V priebehu roka znalecké posudky nielenže potvrdili prítomnosť omamných látok v jeho tele, ale znalci dokonca uviedli, že bol ovplyvnený drogami tak, že nebol schopný bezpečne viesť motorové vozidlo. "Vodič bol obvinený zo zločinu usmrtenia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková.

V priebehu vyšetrovania Tibor dokonca bez problémov jazdil autom aj napriek zadržanému vodičskému preukazu a obvineniu. Teraz, po roku, bolo vyšetrovanie definitívne uzavreté. "Vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody bolo vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Komárne ukončené návrhom na podanie obžaloby a vec bola odovzdaná príslušnej okresnej prokuratúre," doplnila Borloková. Tibor B. je stíhaný na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy