Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Košiciach úraduje vložkový fantóm: Obyvateľov jeho správanie zaráža
Zdielať na

V Košiciach úraduje vložkový fantóm: Obyvateľov jeho správanie zaráža

KOŠICE / Na košickom sídlisku Terasa vyčíňa vložkový fantóm, ktorý vyberá takzvané vložky zo zámkov, čím ich znefunkční, alebo úplne zničí. To, či ide o jednotlivca alebo organizovanú skupinu, už prešetruje polícia a pracovníci mestskej časti.

​Na prvý pohľad nenápadná vložka v zámku a pre niekoho pravdepodobne veľmi atraktívny lup. Na sídlisku šantí tzv. "vložkový fantóm". "Realita je taká, že nám miznú vložky, ktoré slúžia na uzamykanie kontajnerovísk," povedal starosta MČ Košice-Západ Marcel Vrchota. Na terase majú dokopy 70 uzamykateľných kontajnerovísk a páchateľ poškodil väčšinu z nich. "Na 40-tich kontajneroviskách sa stala takáto nepríjemná vec, spolu sa jedná o 45 vložiek nakoľko niektoré kontajneroviská majú dva vchody a teda sú tam osadené dve vložky," vyjadril sa Vrchota.

To, či páchateľom ide o voľný prístup ku kontajnerom alebo priamo o zámkovú vložku, zatiaľ známe nie je. Obyvateľov takéto správanie zaráža. V odomknutých kontajneroviskách potom dochádza k znečisteniu a miešaniu odpadkov.

Škoda dosiahla výšku viac ako 700 eur a prípadom sa začala zaoberať aj polícia. "Zo strany policajného zboru však budú prijaté adekvátne kroky smerujúce k zvýšeným kontrolám osôb pohybujúcich sa v okolí kontajnerovísk, ale aj k zisteniu totožnosti osôb páchajúcimi toto protispoločenské konanie," uviedla hovorkyňa KR PZ KE Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy