Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vážna dopravná nehoda pod Strečnom: Haváriu autobusu s vozidlami neprežila žena
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda pod Strečnom: Haváriu autobusu s vozidlami neprežila žena

STREČNO / Pod Strečnom sa krátko pred poludním stala mimoriadne vážna dopravná nehoda autobusu a troch osobných aut.

Podľa prvotných informácií mal vodič autobusu, ktorý smeroval z Turčianskych Teplíc do Žiliny, prejsť do protismeru, kde sa čelne zrazil s osobným autom a následne s ďalšími dvoma vozidlami.

Po zrážke ostali podľa predbežných informácií zranení štyria dospelí a jedno dieťa. V autobuse bol šofér, stevard a jeden cestujúci. V ostatných vozidlách sa nachádzalo 7 osôb.

V mercedese, ktorý smeroval do Martina, sa viezli dve ženy a len 4 mesačné bábätko, keď sa v ich jazdnom pruhu objavil autobus nedokázali vôbec nič urobiť. Nasledoval silný náraz. Podľa prvotných informácií mal vodič autobusu, ktorý smeroval z Turčianskych Teplíc do Žiliny, prejsť do protismeru. 

"Vodičovi autobusu pravdepodobne prišlo zle. On ešte tesne pred nárazom povedal kolegovi je mi zle, ale už sa nedalo nič robiť. On bol v sekunde v protismere, kde došlo k stretu s niekoľkými ďalšími vozidlami," uviedla hovorkyňa SAD Žilina, Ivana Strelcová. 

Mercedes sa zakliesnil medzi skalu a autobus. "Prístup k nemu bol ťažký s náradím, pretože ho blokovalo ďalšie vozidlo a príves z autobusu. Všetok materiál sme prenášali cez havarované vozidlá. Prístup k zraneným bol naozaj mimoriadne ťažký," opisoval záchranné práce veliteľ zásahu Miroslav Korduliak.

V martinskej nemocnici prijali 4- mesačné dieťa a 32 - ročnú ženu. "Leteckí záchranári si do svojej starostlivosti na mieste prevzali 32-ročnú ženu, ktorú s ťažkou polytraumou a v umelom spánku vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice v Martine," uviedla hovorkyňa ATE Poprad, Zuzana Hopjaková. "Žena je aktuálne po operácii na OAIM, dieťatko na detskej klinike s ťažkými zraneniami," informovala hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová. 

Do žilinskej nemocnice smerovali ďalšie tri sanitky. "V žilinskej nemocnici sme prijali troch pacientov z toho dvaja muži sú z autobusu, ktorí utrpeli ľahšie zranenia," uviedla hovorkyňa nemocnice v Žiline, Lenka Záteková.

​Krátko po 16tej hodine prišla z nemocnice v Žiline správa, že žena, ktorá utrpela ťažké zranenia, zomrela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy