Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič s dvomi promile sa zrútil s autom do hlbokej rokliny. Mal šťastie, že tam akurát pracovali lesní robotníci
Zdielať na

Vodič s dvomi promile sa zrútil s autom do hlbokej rokliny. Mal šťastie, že tam akurát pracovali lesní robotníci

OKRES BANSKÁ BYSTRICA / V hlbokej rokline našli lesní robotníci havarované auto. Vnútri bol zakliesnený starší vodič, ktorý sa sám nedokázal dostať von. Nehoda sa stala v kopcoch nad Banskou Bystricou. Zranený vodič mal šťastie, že haváriu a náraz do stromov robotníci začuli, v ťažko prístupnom teréne by ho inak tak skoro nenašli.

Nehoda sa stala cestou na Suchý vrch nad Banskou Bystricou. V lese sa nachádza úzka cesta bez zvodidiel. Terénne auto sa tam zrútilo dolu strmým zrázom.

Po niekoľkých metroch ho zastavil náraz do stromov

"Počul som dve rany a zbadal som, ako sa dymí," hovorí lesný robotník. Auto nebolo od cesty medzi stromami v rokline vôbec vidieť.

Zranený vodič bol v zdemolovanom terénnom aute doslova uväznený

Mal jediné šťastie, že to lesní robotníci začuli a auto išli hľadať. Bez prípadných svedkov by nevedeli, kde presne havaroval a pomoci by sa tak skoro nedočkal. "Našiel som ho tam, mal hlavu rozbitú, bol dezorientovaný, tak som mu dal obväz a čakal som na záchranku," hovorí lesný robotník. "Nachádzal sa asi 10 metrov pod cestou, osobu sme vyprostili a vyniesli na cestu," informuje z HaZZ Banská Bystrica František Horál. 

Muža vytiahli z ťažko dostupného terénu pomocou techniky

Previezli ho do banskobystrickej nemocnice. "Príčinou bola rýchla jazda, zišiel mimo cesty a narazil do stromov," informuje hovorkyňa KR PZ BB Mária Faltániová. 

Úlohu zohral aj alkohol 

Ako sa však ukázalo po príchode policajtov, nešlo len o rýchlu jazdu. Starší vodič nezvládol zákruty pri zjazde zo Suchého vrchu najmä pre alkohol. "V dychu mu bolo nameraných dve promile, hrozí mu obvinenie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," informuje Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy