Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragédia na železničnom priecestí v Palárikove: Po zrážke s vlakom ostal z auta kus šrotu
Zdielať na

Tragédia na železničnom priecestí v Palárikove: Po zrážke s vlakom ostal z auta kus šrotu

NOVÉ ZÁMKY / 59-ročný muž vošiel autom na koľajisko a stálo ho to život. Nehoda sa stala včera večer na priecestí medzi Šuranmi a Palárikovom v časti Čiky. Vodič sa zrazil s osobným vlakom, v ktorom sedeli viacerí cestujúci.

Osobný vlak prechádzal cez toto priecestie bez závor. Sveteľná signalizácia bola spustená. 59-ročný Ján z Nových Zámkov si zrejme blikajúce červené svetlá nevšimol a vbehol rovno pod prichádzajúci vlak. Rušňovodič aj napriek brzdeniu už nedokázal urobiť nič a do auta vrazil. "Z boku on vošiel pred vlak a ten do neho narazil," povedal Kamil Lacko Bartoš, znalec z odboru dopravy. 

Vo vlaku nemalo dôjsť k žiadnemu zraneniu osôb a rušňovodič podľa dychovej skúšky pred jazdou nepil. Prítomnosť či neprítomnosť alkoholu v krvi nebohého vodiča bude predmetom znaleckého dokazovania. "Okolnosti tejto dopravnej nehody, miera jej zavinenia a presná príčina budú predmetom vyšetrovania polície. V prípade už bolo začaté trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia," uzatvára polícia s tým, že na záver upozorňuje vodičov na dôležitosť bezpečnosti sa volantom.
Vozidlo zostalo pod vlakom zakliesnené. Vodičovi už záchranári pomôcť nedokázali. "Alkohol u rušňovodiča zistený nebol a u nebohého vodiča prípadné požitie alkoholu zisťované pri pitve," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. 
Vo vlaku sedeli cestujúci, ktorí sa nezranili a bez zranenia vyviazol aj rušňovodič. Rýchlik smeroval z Bratislavy do Zvolena. "Hasiči evakuovali cestujúcich do evakuačného autobusu," povedala hovorkyňa HaZZ Nitra Andrea Červočová.
Polícia na mieste zaisťovala stopy, telo vodiča dostali z vraku auta hasiči. Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania. Prečo vodič vošiel na priecestie v čase keď bola signalizácia v činnosti bude predmetom šetrenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy