Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Mimoriadne tragická nehoda pri Ilave: Zomreli nevinní ľudia. Takto to podľa polície prebiehalo
Zdielať na

Mimoriadne tragická nehoda pri Ilave: Zomreli nevinní ľudia. Takto to podľa polície prebiehalo

DIAĽNICA D1 / Náhly, intenzívny dážď, väčšie množstvo vody na diaľnici, šmyk. Tieto faktory sa podpísali pod utorkovú mimoriadne tragickú nehodu pri Ilave. Zomreli pri nej dvaja nevinní ľudia, 36-ročný príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže a 22-ročný mladík, ktorému prišiel na pomoc.

​36-ročný Július pracoval v Zbore väzenskej a justičnej stráže 17 rokov, poznali ho ako skvelého chlapa. Zostal po ňom 5-ročný syn, kolegovia pre pozostalú rodinu organizujú zbierku. "Na diaľnici sa bežne stáva že chcete pomôcť a ste v ohrození života," povedal znalec z odboru doprava Milan Holéci. Napriek tomu chlapi, ktorí prevážali väzňov v autobuse, so sprievodným vozidlom na diaľnici počas hustého dažďa zastavili. Posádke Subaru, ktorá vyletela z diaľnice, chceli pomôcť.

"Okoloidúci účastník cestnej premávky prišiel osobám v havarovanom aute poskytnúť prvú pomoc, pričom v tom čase narazil do Subaru vodič Alfa Romeo v dôsledku šmyku," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Dana Adámiková. Auto rútiace sa z diaľnice priamo na nich nemali šancu z priekopy vidieť. "Zišlo v tesnej blízkosti toho vozidla a nanešťastie, v tej jazdnej dráhe toho druhého vozidla boli ľudia, ktorí prišli o život," ozrejmil Holéci. 

Pod mimoriadne tragickú nehodu sa podpísalo viacero faktorov - predovšetkým však počasie. Pri hustom daždi by mali vodiči na diaľnici spozornieť a znížiť rýchlosť. "Akonáhle začne pršať, môžete mať akékoľvek auto, akékoľvek systémy po prekročení určitej rýchlosti idete s autom mimo cestu, fyzika nepustí," upozorňuje Holéci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy