Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovák razil cestu záchranárom a ohrozoval ostatných. Teraz žije vo Švajčiarsku, chce požiadať o azyl
Zdielať na

Slovák razil cestu záchranárom a ohrozoval ostatných. Teraz žije vo Švajčiarsku, chce požiadať o azyl

TRENĆÍN / V roku 2016 nasnímali záchranári v Trenčíne vodiča, ktorý im razil cestu a pri tom ohrozoval ostatných. Súd ho nakoniec právoplatne odsúdil. Dostal podmienku a zákaz šoférovania. To už ale neplatí.

Vodič, ktorého neslávne preslávila jazda pred sanitkou, si môže po viac ako piatich rokoch sadnúť za volant. Zábery nasnímali záchranári, ktorí sedeli v sanitke a ponáhľali sa so zranenou dôchodkyňou do nemocnice. Vodič osobného auta im v Trenčíne začal raziť cestu. "To bola kolízna jazda, to bola veľmi riskantná jazda," povedal súdny znalec z odboru cestná doprava Milan Holéci. "Som tú sanitku predbehol, on sa dal za mňa a ja som si myslel, že tu ide o život," vyjadril sa vodič boris. "To nemá logiku, ísť pred vozidlom s právom prednostnej jazdy, lebo vodiči sa fixujú naň," povedal Holéci.

Súd ho uznal za vinného z prečinu všeobecného ohrozenia. Vymeral mu trest 6 mesiacov s odkladom na skúšobnú dobu 12 mesiacov. "Odsúdenému bol uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu v trvaní 6 rokov a z tohto trestu mu zostávalo vykonať ešte 9 mesiacov," uviedol hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. Najnovšie preto súd požiadal, aby mu vodičský preukaz vrátili. Bol úspešný. "Súd vyhovel návrhu, ktorý na verejnom zasadnutí predniesol obhajca odsúdeného a podmienečne upustil od vykonania tohto zvyšku trestu zákazu činnosti. Odsúdenému určil súd skúšobnú dobu na 12 mesiacov," vyjadril sa Tarabus.


Rozhodnutie je právoplatné. Či si však pre vodičský preukaz príde, je otázne. Niekoľko mesiacov žije vo Švajčiarsku, kde chcel požiadať o azyl. Vidieť by ho chceli aj policajti. "Policajti pátrajú po menovanej osobe od 15. marca 2021. Hľadaná osoba je podozrivá z ekonomickej trestnej činnosti," ozrejmil hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. V Malých Bieliciach pri Partizánskom zorganizoval koncert. Prišlo naň okolo 300 ľudí. Tí zaplatili, ale hudby sa nedočkali. Kapelu nevyplatil a ušiel. Odvtedy ho niet. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy