Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mladej rodine s dvoma deťmi zhorel byt. Evakuovať museli celý vchod
Zdielať na

Mladej rodine s dvoma deťmi zhorel byt. Evakuovať museli celý vchod

KOKAVA NAD RIMAVICOU / Prišli o strechu nad hlavou. Na sídlisku v Kokave nad Rimavicou v utorok horel 2-izbový byt, v ktorom bývala žena s dvomi deťmi. Evakuovať museli celý vchod.

Z bytu na najvyššom poschodí sa valil takýto hustý dym. Všimol si ho muž, ktorý nestratil duchaprítomnosť a bežal na pomoc. Kontaktoval profesionálov, pomohol evakuovať ľudí a odstaviť bytovku od plynu. "Volal som hneď 112-tku. Vykopávali sme dvere, kde sa odstavoval hlavný plyn. A potom sme už zvončekovali každému, aby vyšiel von," povedal Erik, obyvateľ Kokavy nad Rimavicou. V byte, v ktorom začalo horieť, sa v tom čase nachádzala žena s dvomi deťmi: 12-ročným dievčatkom a iba 14-mesačným chlapčekom. Rodine sa pred plameňmi podarilo utiecť. "Požiarom bola zasiahnutá jedna miestnosť bytového domu. Tá bola v tretej fáze horenia. Čiastočne bola zasiahnutá aj kuchyňa. Zasahovalo spolu 18 hasičov a 8 kusov techniky," vyjadril sa veliteľ zásahu Has. stanica Poltár Milan Skýpala.


Profesionáli aj dobrovoľníci, dorazila aj hasičská sanitka a evakuačný autobus. Požiar sa im podarilo lokalizovať a zabránili aj tomu, aby sa nerozšíril do susedných bytov. Nepoškodená zostala aj jedna izba. Oheň tu ale narobil poriadnu spúšť, od vody po hasení je poškodený aj byt na nižšom poschodí. Prečo začalo horieť, zatiaľ vyšetrujú. "Na mieste je zisťovateľ príčin vzniku požiarov," povedal Skýpala. Žena, ktorá v byte bývala, tvrdí, že išlo pravdepodobne o skrat po tom, čo začala vysávať.

"Ja som to normálne začala vysávať. Naraz mi vzbĺkol oné a toto, hodila som oné toto. Chytila sa mi tá posteľ," povedala nájomníčka bytu. Susedia ale tvrdia, že sa to dalo očakávať. Na túto ženu sa už dlhodobo sťažujú na viacerých inštitúciách. Dokonca spisovali aj petíciu. Byt, v ktorom býva, patrí jej príbuznému. "Prečo nás tak nenávidia? Nič úmyselne nerobím. Že sme smradľaví, nekúpeme sa, špinu, že máme," vyjadrila sa nájomníčka bytu. Ženu s dvomi deťmi ubytovali na túto noc v miestnej charite. Obec im pravdepodobne pomôže s dočasným bývaním. Rozhodnú o tom v stredu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy