Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri nehode na diaľnici D1 musel zasahovať vrtnuľník. O život prišli dvaja ľudia
Zdielať na

Pri nehode na diaľnici D1 musel zasahovať vrtnuľník. O život prišli dvaja ľudia

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže dnes popoludní prišiel na diaľnici D1 o život v momente, keď chcel pomocť. Okrem neho vyhasol aj život ďalšieho človeka. Štyria ľudia sú v nemocniciach v Trenčíne a v Považskej Bystrici.

Vážna nehoda sa stala krátko po 13tej hodine na diaľnici D1 v smere do Bratislavy. "Vraj sú tam dvaja mŕtvi, videl som ako vyťahujú auto z priekopy," poveda svedok nehody. 

Podľa prvotných informácií príslušníci zboru Väzenskej a justičnej stráže zastavili na diaľnici, aby pomohli vodičke, ktorá havarovala počas silneho dažďa. Jeden z príslušníkov prišiel o život v momente, keď chcel pomocť zraneným.

"Potvrdzujeme, že dnes v popoludňajších hodinách došlo k smrteľnej dopravnej nehode viacerých motorových vozidiel, pri ktorej prišiel o život príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže. K dopravnej nehode bola okamžite privolaná rýchla zdravotná pomoc, príslušníci Policajného zboru a na miesto nehody vyslaní aj ďalší príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže, ktorí zabezpečili zvýšené bezpečnostné opatrenia na mieste nehody a taktiež zabezpečili vykonanie eskorty do najbližšieho ústavu," povedala hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská. 

Priamo na diaľnici pristál aj záchranársky vrtuľník, ten žiaľ odlietal bez pacienta. "Dve osoby utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli. Ostatných previezli pozemní záchranári do nemocníc," povedala Zuzana Hopjaková, ATE Poprad. 

Diaľnica D1 bola pre tragickú nehodu paralizovaná, policajti autá odkláňali cez okolité obce. "Vec si prevzala vyšetrovateľka presná príčina bude predmetom vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy