Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladý Slovák pri predbiehaní zrazil chodca, ktorý tlačil bicykel. Ten po náraze zomrel
Zdielať na

Mladý Slovák pri predbiehaní zrazil chodca, ktorý tlačil bicykel. Ten po náraze zomrel

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Nočná jazda 32-ročného Novovešťana sa skončila tragédiou. Muž porušil dopravné predpisy a to stálo život 60-ročného muža, ktorý na ceste tlačil elektrobicykel. Vodič do muža vrazil pri predbiehaní.

​Vodič osobného auta smeroval z Odorína do Spišskej Novej Vsi. Dole kopcom sa rozhodol predchádzať, napriek tomu, že je tu plná čiara. "Vodič predchádzal vozidlo idúce pred ním tam, kde je to zakázané vodorovným aj zvislým dopravným značením. Keď bol v protismernej časti cesty, tak prednou ľavou časťou narazil do idúceho chodca, ktorý tlačil bicykel v smere na obec Odorín," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ KE Jana Mésarová.

Mimo kamery sme sa rozprávali s 32-ročným Novovešťanom. Povedal nám, že auto začal predchádzať, pretože išlo dlhodobo pomaly. Pritom tvrdil, že vedel o plnej čiare v tomto úseku. Napriek tomu to riskol. "Po náraze chodca s bicyklom odhodilo do priekopy. Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," ozrejmila Mésarová.

Vodič nám tvrdil, že muža na ceste nevidel. Zbadal ho, až keď bol tesne pred ním. Zrážke už nedokázal zabrániť. Osobné auto bolo po nehode dosť rozbité. Podľa toho je zrejmé, že vodič do muža s bicyklom vrazil ľavou prednou časťou. Staršieho pána následne hodilo až na čelné sklo. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok mu bol odobratý biologický materiál. To, či chodec požil alkoholické nápoje, bude zisťované pri pitve," povedala Mésarová.

Počas dokumentovania nehody bol úsek cesty uzatvorený. Policajti odkláňali dopravu približne dve hodiny cez obec Danišovce. Prípad si prevzal vyšetrovateľ spišskonovoveskej kriminálnej polície. Už začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Polícia hľadá taktiež svedkov tejto tragickej nehody, ktorí by mohli bližšie objasniť okolnosti jej vzniku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy