Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Žilinskí colníci majú za sebou ďalší úlovok. V zásielke, ktorá smerovala zo zahraničia našli pol kila marihuany
Zdielať na

Žilinskí colníci majú za sebou ďalší úlovok. V zásielke, ktorá smerovala zo zahraničia našli pol kila marihuany

ŽILINA / Žilinskí colníci majú za sebou ďalší úlovok. V zásielke, ktorá smerovala zo zahraničia na Oravu, našli šišky marihuany s hmotnosťou 500 gramov. Ide o materiál, z ktorého by sa dalo vyrobiť až tisíc dávok.

Žilinskí colníci na vyclievacej pošte si hneď všimli, že balík, ktorý mal byť ako darček nie je v poriadku. Pri tejto zásielke zacítili chrakteristickú vôňu zelenej sušiny. Keď ju otvorili, hneď na prvý pohľad im bolo jasné, že sa nepomýlili.

"V balíku sa nachádzali suché časti rastlín so znakmi typickými pre rastlinný rod Cannabis,"  uviedla hovorkyňa Colného úradu v Žiline Božena Chríbiková.


Zásielka zo Švajčiarska sa teda nedostala ku svojmu adresátovi do oravskej dediny Párnica. "Jasnú stopku balíku dali výsledky z analýzy, ktoré potvrdili prítomnosť cannabisu," dodala hovorkyňa.


Od začiatku roka je to už tretí balík s drogami, ktorý colníci zadržali. Predtým objavili v dvoch zásielkach z Veľkej Británie extázu a amfematín, ktoré smerovali do Trenčína a Martina. Tieto drogy vyňuchal služobný pes. A to i napriek tomu, že extázu sa odosielateľ snažil zamaskovať, keď ju ukryl do väčšieho množstva sáčkov s čajom. "Dovážaný tovar by mohol byť prepustený len v prípade, ak by príjemca predložil potrebné povolenie na dovoz omamných a psychotropných látok, čo však neurobil," uzavrela hovorkyňa colného úradu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy