Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šofér aj napriek zákazu predchádzal auto idúce pred ním. V protismere zrazil chodca
Zdielať na

Šofér aj napriek zákazu predchádzal auto idúce pred ním. V protismere zrazil chodca

Archívna reportáž

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V nedeľu večer viedol 32-ročný muž motorové vozidlo zn. Škoda. Pri obiehaní prešiel do protismeru kde zachytil chodca, ktorý tlačil svoj elektrobicykel. Zranenia 60-ročného muža neboli zlúčiteľné so životom.

Vodič predchádzal vozidlo idúce pred ním tam, kde je to zakázané vodorovným aj zvislým dopravným značením. Keď bol v protismernej časti cesty, tak prednou ľavou časťou narazil do idúceho chodca (60), ktorý tlačil bicykel v smere na obec Odorín. Po náraze chodca s bicyklom odhodilo do priekopy. Pri dopravnej nehode chodec utrpel zranenia nezlučiteľné si životom. Vodič bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom a na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok mu bol odobratý biologický materiál. To, či chodec požil alkoholické nápoje, bude zisťované pri pitve.

Polícia miesto udalosti dôkladne zdokumentovala a vec na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti a presná príčina dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na miesto udalosti.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy