Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vážna nehoda na Šturci: V zákrute sa čelne zrazili dvaja motorkári
Zdielať na

Vážna nehoda na Šturci: V zákrute sa čelne zrazili dvaja motorkári

ŠTUREC / Vážna nehoda na horskom priechode Šturec. S ťažkými zraneniami odvážali do nemocnice dvoch motorkárov, zrazili sa v prudkých zákrutách. Cesta bola počas zásahu záchranárov a hasičov neprejazdná.

Slnečný deň na strednom Slovensku využila partia motorkárov na výlet. Motocyklista z Košíc išiel aj s kamarátmi, smerovali na vrchol horského priechodu Šturec. Nehoda sa stala v momente, keď sa rozhodol predbiehať autá.

"Podľa doposial zistených informácií mal 33-ročný vodič jazdiaci na motocykli predchádzať iné motorové vozidlo, pričom sa  v protismernej časti vozovky zrazil s 21 ročným motocyklistom," informoval policajný hovorca Mário Bóna.

Po silnom náraze motorky od seba odrazilo, jedna z nich skončila mimo cesty. Muži dopadli tvrdo na zem. Obaja potrebovali pomoc, ich zranenia sú vážne.

"Na mieste zasahovala RZP a dopravná polícia. Príslušníci pomohli ošetriť a naložiť oboch zranených do sanitky,"  uviedol z miesta nešťastia zasahujúci hasič František Horál.

"Jeden z nich utrpel poranenia predkolenia a ruky, druhý polytraumu čiže viaceré zranenia celého tela, obaja po ošetrení boli prevezení do nemocnice," povedala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

Cesta cez Šturec bola po nehode ťažko prejazdná. Blokovali ju nielen havarované motorky, no aj vozidlá profesionálov, ktorí pomáhali. Policajti na mieste dokumentovali všetky stopy potrebné k ďalšiemu vyšetrovaniu.

"Všetky ďalšie informácie sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrel policajný hovorca Mário Bóna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy