Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Košiciach vypukol požiar. Podľa informácií TV JOJ mu predchádzala hádka
Zdielať na

V Košiciach vypukol požiar. Podľa informácií TV JOJ mu predchádzala hádka

KOŠICE / Hádka a alkohol pravdepodobne spôsobili požiar príbytku štyroch osôb. Vyhrážať podpálením sa mal jeden z kamarátov. Nadránom, keď zacítili dym, vybehli z izby a zbadali celú budovu v plameňoch. Prípad už vyšetruje polícia.

Požiar budovy, kde vykupujú papier vypukol krátko po 5 hodine ráno na Palackého ulici. Pomoc zavolali miestni, ktorí sa zdržiavali v areáli železnice v menšom príbytku, v ktorom bývali spolu 4 ľudia. Podľa informácii TV JOJ sa mali večer hádať a popíjať.

Jeden z nich sa mal vyhrážať, že budovu, v ktorej bývajú podpáli.  "Jeden známy to podpálil. Býval tu s nami, prišiel ožratý, podpálil," povedala obyvateľka príbytku.


Miestnych nadránom zobudil dym a zápach, ktorý sa valil z kuchynky.

Hasičom sa podarilo požiar rýchlo lokalizovať a tak uhasiť. Potrebné bolo rozobrať budovu aby nedošlo k ďalšiemu vzniku ohniska.  "Dnes v skorých ranných hodinách bol nahlásený požiar jednoduchej stavby na Palackého ulici. Na mieste zasahovali 13 hasiči z hasičskej stanice Požiarnická s 5 kusmi techniky," informovala hovorkyňa hasičov Jana Matis Libová.

Prípadom sa okamžite začala zaoberať aj polícia. "Poverený príslušník PZ začal v súvislosti s uvedenou udalosťou trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci," uviedol Jaroslav Ličák z oddelenia komunikácie.

Príčinu požiaru budú prešetrovať hasiči v spolupráci s políciou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy