Skoro jasno
15°
Bratislava
Ukradnutý výčap sa našiel po troch týždňoch. Zlodeji ho stihli predať
Zdielať na

Ukradnutý výčap sa našiel po troch týždňoch. Zlodeji ho stihli predať

SPIŠSKÉ VLACHY / Ukradnutý prenosný výčap zamestnával policajtov v Spišských Vlachoch tri týždne. Pátranie bolo úspešné. Výčap za vyše 400 eur sa vráti majiteľovi.

Jaroslavova ponuka bola v júli jasná. Zlodejom ponúkal možnosť výčap nenápadne vrátiť. V takomto prípade by mali jedno pivečko na účet podniku.

Prianie majiteľa, aby sa výčapné zariadenie vrátilo na miesto z ktorého bolo ukradnuté sa nenaplnilo. No aj napriek tomu má prípad dobrú dohru. "Výčap sa našiel v susednej obci. Zobrali ho takí planíci, zlí chlapci," uviedol okradnutý prevádzkár Jaroslav. 

Policajti zo Spišských Vlách ho objavili v Bystranoch. Od podozrivých mladíkov kúpil zariadenie majiteľ novej krčmy. Paradoxne mladíkov videli aj na párty, chvíľu pred tým, ako výčap zmizol.

"Majiteľ výčapu o tom vie. Vyčíslil škodu. Tá tam je okolo 500 eur. Neviem ako polícia bude postupovať, ale asi to bude trestný čin," uviedol Jaroslav. 

Stretli sme sa aj s mužom, ktorý zariadenie od mladých Bystrančanov kúpil. Ten sa však k prípadu odmietol vyjadriť. Prevádzkar si prácu policajtov nevie vynachváliť. "Veľmi dobrá, veľmi dobrá. Ja som už ani neveril, že sa nájde. Veľmi veľké prekvapenie, áno," povedal prevádzkár. 

Čo bude teraz s podozrivými mladíkmi a ako prípad riešia, sme sa od polície nedozvedeli. Prevádzkar na chate už teraz plánuje prísnejšie bezpečnostné opatrenia. "Máme tu nejaké kamerky, ale vidím, že budeme musieť zvýšiť počet kamier. A vonku už nebudeme nechávať nič, čo sa dá odniesť," dodal prevádzkár Jaroslav. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy