Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Stíhacie lietadlo MiG-29 dostalo pri pristávaní na Sliači defekt, pilot je bez zranení
Zdielať na

Stíhacie lietadlo MiG-29 dostalo pri pristávaní na Sliači defekt, pilot je bez zranení

Archívna reportáž

SLIAČ / 16.augusta krátko po 14. hodine po oficiálnom nácviku ostrého zásahu pri ochrane vzdušného priestoru SR dostalo jedno z dvojice stíhacích lietadiel MiG-29 pri pristávaní v priestoroch Taktického krídla Sliač defekt na prednom kolese.

Pilot je v poriadku, po zastavení opustil lietadlo bez zranení. Vo veci aktuálne prebieha vyšetrovanie. Pohotovostný systém NATINAMDS je plne zabezpečený.„Najdôležitejšie je, že nikomu sa nič nestalo, pilot neutrpel žiadne zranenia a je úplne v poriadku. Zároveň táto nešťastná udalosť potvrdzuje, že piloti našich vzdušných síl sú pripravení aj na takéto situácie a zvládajú ich maximálne profesionálne s prvoradým ohľadom na ochranu života a zdravia," povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Podrobnosti a príčinu tejto udalosti aktuálne zisťuje vyšetrovací tím a relevantné orgány. Podľa v súčasnosti dostupných informácií nedošlo k zásadnému poškodeniu lietadla, presná výška škody však bude vyčíslená. Bezpečnosť vzdušného priestoru SR bude dočasne zabezpečená z letiska v Kuchyni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy