Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúci prípad týraného chlapca na Liptove: Podozrenia voči vychovávateľovi sú veľmi vážne
Zdielať na

Šokujúci prípad týraného chlapca na Liptove: Podozrenia voči vychovávateľovi sú veľmi vážne

LIPTOVSKÁ PORÚBKA / Liptovskí kriminalisti preverujú podozrenie z týrania chlapca. Malo k nemu dochádzať v Centre pre deti a rodinu v Liptovskej Porúbke. Policajné vyšetrovanie je na začiatku. Podozrenia voči vychovávateľovi sú veľmi vážne.

​Centrum pre deti a rodiny sa nachádza priamo v obci Liptovská Porúbka. Podľa nášho zdroja malo dochádzať práve v ňom k týraniu neplnoletej osoby. Mal sa ho dopúšťať jeden z vychovávateľov, chlapca mal údajne niekoľkokrát fyzicky napadnúť a týrať ho aj psychicky. Vraj sa mu vyhrážal a nadával mu. Podľa zdroja TV JOJ sa mal chlapec dokonca pokúsiť o samovraždu. Oslovili sme aj riaditeľa centra, ten ale s nami hovoriť nemohol, pretože s médiami môže komunikovať iba zriaďovateľ - a tým je Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť viac informácií. Dotknutý vychovávateľ je od začiatku mesiaca júl 2021 mimo služieb," uviedla Marianna Šebová, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. 

Dozvedeli sme sa, že vychovávateľ v týchto dňoch čerpá dovolenku. Informácia o týraní je ale mimoriadne vážna a prípadom sa polícia zaoberá už niekoľko dní. Obvinenie zatiaľ nepadlo a ani trestné stíhanie zatiaľ začaté nebolo. A6 prebiehajúce vyšetrovanie ukáže, čo sa skutočne v centre stalo. "V súvislosti s touto udalosťou vykonávame všetky potrebné procesné úkony s cieľom objasnenia skutku. Z dôvodu možného zmarenia alebo sťaženia objasnenia veci a citlivosť prípadu, nebudeme poskytovať k prípadu žiadne bližšie informácie," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy