Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chlapec (11) sa stratil v lese: Pozrite si autentické zábery tesne po jeho nájdení
Zdielať na

Chlapec (11) sa stratil v lese: Pozrite si autentické zábery tesne po jeho nájdení

PTIČIE / 11-ročný chlapec sa v piatok odišiel bicyklovať, no domov sa nevrátil. Vybrali sa ho hľadať nielen príbuzní, no zapojila sa takmer celá dedina. Starosta obce nechal pouličné lampy rozsvietené celú noc. Dobrá správa však celú noc neprichádzala. Až v sobotu krátko predpoludním zbadali dieťa v tričku supermana traja miestni obyvatelia spolu s naším štábom. Pozrite si autentické zábery prvých minút po jeho nájdení.

​Takéto chvíle by nechcel zažiť žiaden rodič. 11-ročný Martin odišiel z domu na bicykli, no nevrátil sa. Hľadať dieťa išiel každý, kto mohol. Nezvestného chlapca hľadali od piatkového večera desiatky policajtov, hasičov aj miestni obyvatelia. "Celú noc, celú noc sme hľadali do šiestej rána, dedina bola celá rozsvietená," povedala dobrovoľníčka z obce. "U nás svetlá vypínajú o 22:45, tak som o pol jednej znova zapol. Časom prichádzali policajti a rozdelili sme sa do skupín," vyjadril sa starosta obce Ptičie Martin Dzemján.

Pomáhať prišli aj dobrovoľní hasiči zo vzdialenejších obcí. Jedni vyrazili do lesa na štvorkolkách, ďalší na autách, iní hľadali peši. No po chlapcovi ani stopy. Ráno bolo pre nich najkritickejšie. "Myšlienky už boli všelijaké teraz nadránom, keď sme boli zúfalí z tohto, že ho nemôžeme nájsť," povedal dobrovoľník z obce.

Vo videu sa môžete pozrieť, čo sa stalo krátko predpoludním. Po poli smerom k hlavnej ceste prichádza chlapec na bicykli v tričku Supermana. Práve v tej chvíli sme tadiaľ spolu s miestnymi obyvateľmi prechádzali a v duchu si želali, aby sa dieťa podarilo nájsť. "Chlapec bol vypátraný dnes dopoludnia krátko pred 11-tou hodinou. Bol dezorientovaný, no, našťastie, nemal žiaden zranenia. Na pátracej akcie sa zúčastnilo vyše 30 policajtov," uviedla hovorkyňa KR PZ PO Jana Ligdayová.

"Bol na posede a robil si bunker, tak viete, že to už kameň zo srdca spadol," povedala dobrovoľníčka z obce. "Verili sme, že si nájde nejaké útočisko, že sa niekde prichýli a že to zvládne," skonštatoval dobrovoľník z obce. Chlapec strávil celú noc sám v lese. Podľa slov starostu okolie obce dobre pozná, no po zotmení už možno nevedel nájsť cestu späť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy