Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Akcia Sodoma: Bratislavskí kriminalisti zakročili voči významným ľuďom z drogového biznisu
Zdielať na

Akcia Sodoma: Bratislavskí kriminalisti zakročili voči významným ľuďom z drogového biznisu

BRATISLAVA / Bratislavská kriminálka zakročila voči významným ľuďom z drogového biznisu. Počas akcie "Sodoma" zadržala štyroch dílerov a zaistila takmer jeden kilogram pervitínu. Zadržaným teraz hrozia až 20-ročné tresty.

Išlo o rozsiahlu akciu Trnavského a Bratislavského kraja v súčinnosti s útvarom Prezídia Policajného zboru. Špeciálne zložky zasahovali predovšetkým v Bratislave a v okolitých obciach. Na akcii sa podieľala takmer stovka policajtov. V putách skončili štyria dealeri, traja muži a jedna žena. "V rukách policajtov skončili 31-ročný Karol M. z Bratislavy, 27-ročná Michaela D. z Bratislavy, 30-ročný Dávid U. z okresu Dunajská Streda a 27-ročný Alexander H. z okresu Senec," vyjadrila sa Veronika Martiniaková, hovorkyňa KR PZ BA.

Počas domových prehliadok zaistili necelý kilogram pervitínu v hodnote 32-tisíc eur, čo je podľa polície v prepočte viac ako 9-tisíc bežných jednotlivých dávok. Okrem toho zaistili aj zbrane a ďalšie veci z trestnej činnosti. "Počas vykonaných domových prehliadok a iných zaisťovacích úkonov na viacerých miestach v Senci, obci Hamuliakovo, v obci Čenkovce a Rovinke zaistili aj väčšie množstvo peňazí pochádzajúcich z predaja drog," dodala Martiniaková. V prípade dokázania viny hrozí zadržaným trest odňatia slobody v rozpätí od 10 až 20 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy