Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická nehoda na železničnom priecestí: Zrážku s vlakom neprežili dvaja ľudia
Zdielať na

Tragická nehoda na železničnom priecestí: Zrážku s vlakom neprežili dvaja ľudia

SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO / Dva ľudské životy vyhasli pri zrážke na železničnom priecestí v Slovenskom Novom Meste v okrese Trebišov. Vlak sa tam zrazil s osobným autom. Zdemolovaný vrak zostal na koľajniciach prevrátený na streche.

Podľa svedkov prechádzalo cez železničné priecestie viacero vozidiel. Jedno z áut však zachytil vlak. "Došlo k nehode osobného vlaku 8817, ktorý smeroval z Košíc do Čiernej nad Tisou," ozrejmil hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, Tomáš Kováč.

Vlak práve vchádzal do železničnej stanice. Osobné auto prichádzalo z pravej strany. Vozidlo ostalo po náraze prevrátené na streche. "Popoludní došlo v Trebišovskom okrese k tragickej udalosti, pri ktorej zahynuli dvaja ľudia," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarova.

"Príslušníci hasičského záchranného zboru vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia a momentálne sa čaká na ďalšie špeciálne služby," skonštatoval z miesta nehody veliteľ zásahu Milan Sučka.

​Na tomto železničnom priecestí sú umiestnené závory. Ihneď po nehode sa nachádzali vo zvislej polohe. "Veľmi nás mrzí táto nehoda, pravdepodobne závory neboli v činnosti," uviedol Kováč.

K vyšetrovaniu nehody bolo prizvaných mnoho znalcov. Tí musia určiť vinníka nešťastia a mieru zodpovednosti konkrétnych osôb. "Príčiny nehody vyšetruje policajný zbor spolu s bezpečnostnými zložkami Železníc SR, a preto sa v tomto momente nebudeme vyjadrovať," vysvetlila hovorkyňa ŽSR, Ria Feik Achbergerová.

Na tomto úseku došlo po nehode k prerušeniu osobnej železničnej dopravy. Všetkým cestujúcim bola poskytnutá náhradná alternatíva. "Vo vlaku k žiadnym zraneniam nedošlo a bola cestujúcim ponúknutá náhradná autobusová doprava," uzavrel hovorca železničnej spoločnosti Kováč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy