Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Drietome došlo k výbuchu. Explodovali miestne potraviny
Zdielať na

V Drietome došlo k výbuchu. Explodovali miestne potraviny

DRIETOMA / V trenčianskom kraji zlodeji vykrádajú bankomaty. Z nedele na pondelok kradli v obci Pruské. V piatok v noci zasa v Drietome. Bankomat umiestnený v potravinách v centre dediny jednoducho vyhodili do vzduchu. Potom zobrali peniaze a ušli.

Zdemolovaný bankomat, rozbité okná a množstvo črepín navôkol. Takýto pohľad sa ráno naskytol obyvateľom Drietomy.  Výbuch sa podľa miestnych ozval v centre dediny o štvrtej nadránom.

"Vnučka sa zobudila a hovorila, že počula buchnúť. Plesk a výbuch okolo štvrtej. Hrozná rana ja som myslela, že infarkt dostanem,"
opísali miestni obyvatelia.


Čo presne sa stalo, zistili až ráno. Neznámi páchatelia, ktorí sa sem podľa informácií TV JOJ  priviezli v bielom aute, uložili na bankomat neznámu výbušninu a odpálili ju.

Tlaková vlna rozmetala časti bankomatu po okolí.  "Vyzerá to ako nálož, až po zastávku všetko rozbité," povedal miestny obyvateľ.


Výbuch poškodil nielen samotný bankomat, ale aj predajňu potravín, v ktorej bol umiestnený.  "Obchodníčky hovorili, že im tam nič nechýba," skonštatoval obyvateľ Drietomy.

Podľa informácií TV JOJ zlodeji vzali z bankomatu všetky peniaze. Koľko presne, zatiaľ známe nie je. "Vyšetrovateľ OR PZ v Trenčíne začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva. Viac informácií v súčasnosti nie je možné poskytnút z dôvodu zmarenia alebo sťaženia objasnenia a vyšetrenia veci," informovala hovorkyňa polície Danka Adámiková.

K snahe vylúpiť bankomat pritom došlo aj pred týždňom v obci Pruské, ktoré je vzdialené od Drietomy približne 30 kilometrov. V tomto prípade si však páchateľ zvolil sofistikovanejšiu formu krádeže za pomoci laptopu. Akcia sa však skončila neúspešne s približne 3 000 eurovou škodou na bankomate.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy