Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodička, ktorá nafúkala takmer šesť promile sa postavila pred sudcu. Zakázal jej šoférovať a odobral auto
Zdielať na

Vodička, ktorá nafúkala takmer šesť promile sa postavila pred sudcu. Zakázal jej šoférovať a odobral auto

PIEŠŤANY / Miesto oslavy vlastnej 50-tky ju čakala policajná cela a súd. Rekordmanka z Piešťan, ktorá nafúkala takmer 6 promile už pozná svoj trest. Dnes sa ho dozvedela v superrýchlom konaní. Do reči jej veľmi nebolo a okrem podmienky prišla aj o auto.

Dnes už 50-ročná Martina, ktorá si deň pred svojimi narodeninami sadla za volant s takmer 6 promile. Policajná hliadka ju zastavila a keď jej dali fúkať zostali šokovaní. "Pieštanskí policajti namerali žene takmer 5,7 promile alkoholu v dychu," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. 

Martine policajti vraj dali fúkať len pár minút potom ako dopila posledný pohárik. Červená Fabia, ktorú šoférovala dnes už na ceste odstavená nebola. Rekordmanka miesto narodeninovej oslavy strávila dve noci za mrežami. Keď vytriezvela, vyšetrovateľ ju obvinil z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo jej hrozila ročná basa. 

Martinu priviezli na súd v Piešťanoch rovno z policajnej cely. Do reči jej veľmi nebolo. To čo spravila vraj ľutuje. Sudca v superrýchlom konaní po približne pol hodine rozhodol o Martininom treste. Jubilantke naparil 10 mesiacov s podmienečným odkladom na 4 roky. Za volant si nemôže sadnúť najbližších 6 rokov.

"Ešte vládala stáť na nohách? Ja keby mám 1.5 promile mám tak už sedím pod stolom a nie 6," povedala miestna pani. Aby toho nebolo málo sudca žene nariadil aj prepadnutie veci, čo v praxi znamená, že Martina príde aj o červenú fabiu na ktorej sa premávala po Piešťanoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy