Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chvíľková nepozornosť sa skončila nehodou, vodička nezvládla prejazd zákrutou a vyletela na porast pri ceste
Zdielať na

Chvíľková nepozornosť sa skončila nehodou, vodička nezvládla prejazd zákrutou a vyletela na porast pri ceste

ĽUBOREČ / 62-ročná žena ráno nezvládla prejazd zákrutou pri obci Ľuboreč. Po náraze do svahu zostala sedieť v aute. Vodiči najskôr prechádzali okolo bez povšimnutia, ale pri zranenej žene nakoniec dvaja zastali. Jeden z nich urobil krásne gesto.

Podľa našich zistení mnoho vodičov prešlo okolo havarovaného vozidla bez povšimnutia. Zastala až mladá zdravotníčka. Ranená žena ešte sedela vo vnútri. Na mieste nehody nakoniec zastal aj ďalší vodič. Ten ženu nielenže vybral z auta, ale z toho vlastného odmontoval sedačku a posadil ju do nej, aby do príchodu záchranárskych zložiek nemusela sedieť na zemi.

Žena po celý čas komunikovala, no sťažovala si na bolesti. "Po príchode na miesto zásahu bolo zistené, že zranená je jedna osoba, ktorá sa nachádzala mimo vozidla. Príslušníci jej založili fixačný golier," povedal veliteľ zásahu Pavel Malček.

"Žena si po nehode poranila hlavu, do nemocnice ju záchranári priviedli pri vedomí a v stabilizovanom stave," dodala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

V nemocnici absolvovala ďalšie vyšetrenia. Tie ukázali, že utrpela vážne zranenia s predbežnou dobou liečenia viac ako 42 dní. Alkohol v tomto prípade svoju úlohu nezohral a pravdepodobne ani rýchlosť. 

"Podľa predbežných zistení sa táto vodička pravdepodobne dostatočne nevenovala vedeniu vozidla v dôsledku čoho zišla mimo vozovku. Pri dychovej skúške alkohol u vodičky nebol," vysvetlila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

V zákrute zišla na trávnatú časť a vtedy zrejme spanikárila a auto sa jej už nepodarilo vyrovnať, a tak opäť zišla mimo cesty a narazila do stromu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy