Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Výlet troch motorkárov, kamarátov z Budapešti sa pod kopcami Malej Fatry, skončil nešťastne
Zdielať na

Výlet troch motorkárov, kamarátov z Budapešti sa pod kopcami Malej Fatry, skončil nešťastne

MALÁ FATRA / Výlet troch motorkárov, kamarátov z Budapešti sa pod kopcami Malej Fatry skončil nešťastne. Priamo v obci Zázrivá 81 ročný vodič jedného z nich, 68 ročného motocyklistu zrazil. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

 "Vraciame sa do Budapešti, každý víkend chodíme na Slovensko. To auto stálo a išlo sa otočiť," vysvetlil kamarát zraneného motorkára.

Osemdesiatjedenročný šofér auta sa podľa informácii TV JOJ mal otáčať na autobusovej zastávke, lebo sa chcel vrátiť do dediny. A vtedy malo dôjsť k nehode. "Následne z doposiaľ nezistených príčin malo dôjsť k zrážke motorového vozidla a motocyklistu," informovala hovorkyňa krajského policajného zboru, Gabriela Kremeňová. Na miesto rýchlo prišli hasiči z Dolného Kubína. Zranenia motorkára boli natoľko vážne, že na miesto musel priletieť aj vrtuľník. 

"Má zlomenú ruku a niečo na chrbte," povedal kamarát. "Šesťdesiaťosemročného motorkára previezli leteckí záchranári z miesta nehody s podozrením na zlomeninu lopatkovej kosti, pri vedomí v stabilizovanom stave do nemocnice," informovala hovorkyňa Zuzana Hopjaková. Dychovou skúškou alkohol u 81 ročného šoféra nezistili. Maďarskému motorkárovi vzali krv, či pred jazdou nepožil alkohol. "Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy