Skoro jasno
20°
Bratislava
Muž pod vplyvom alkoholu si sadol za volant a skončilo sa to čelnou zrážkou. Druhý vodič je v nemocnici
Zdielať na

Muž pod vplyvom alkoholu si sadol za volant a skončilo sa to čelnou zrážkou. Druhý vodič je v nemocnici

OKRES NITRA / Muž (21) si sadol za volant pod vplyvom alkoholu a skončilo sa to zrážkou. Nehoda sa stala v sobotu, 7. augusta, pri Vrábľoch. Po čelnom náraze skončil 55-ročný vodič v nemocnici a šofér pod vplyvom v policajnej cele.

​29-ročný vodič v aute viezol priateľku a dvoch kamarátov, išiel smerom na Vráble. Pár metrov pred vjazdom do mesta nezvládol prejazd zákrutou a vyletel do protismeru. Potom, ako toto auto prešlo v zákrute do protismeru skrížilo cestu oprotiidúcemu vodičovi. 55-ročný vodič už nedokázal zrážke zabrániť, vozidlá do seba čelne vrazili. Jedno z áut zostalo na ceste a druhé skončilo v priekope.

Vodič oproti idúceho auta zostal vo vozidle zakliesnený

Zakrátko mu pomáhali hasiči ako aj záchranári. "V jednom aute bola zakliesnená osoba, ktorá bola vypostená hydraulickým náradím a odovzdaná RZP. V druhom vozidle sa nachádzali 4 osoby, ktoré boli už vonku," veliteľ zásahu HaZZ Vráble Marián Tomovič. 

Ťažko zraneného muža previezli do nemocnice

Posádka druhého auta vyviazla iba so škrabancami. Ukázalo sa však, že vodič, ktorý s autom prešiel do protismeru sadol za volant podgurážený alkoholom.

Dychová skúška ukázala, že nafúkal takmer 2 promile

Na mieste sa však mužova priateľka snažila presvedčiť policajtov, že za volantom sedela ona. Aj napriek tomu, že sama bola pod vplyvom alkoholu, celú situáciu chcela zobrať na seba. Svedkovia však videli kto šoféroval. Vodič skončil v policajnej cele a po vytriezvení ho budú môcť vypočuť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy