Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kuriózna krádež na Spiši: Po párty zmizol výčap
Zdielať na

Kuriózna krádež na Spiši: Po párty zmizol výčap

SPIŠ / Kurióznu krádež riešia na Spiši. Zrejme sa zlodeji nevedeli zmieriť s tým, že sa párty pri Spišských Vlachoch skončila. V pití piva chceli pokračovať ďalej. Preto si z jednej chaty vzali výčapné zariadenie.

Oldies párty v obľúbenej rekreačnej oblasti mnohých Spišiakov skončila krádežou. Šéf prevádzky je presvedčený, že išlo o smädných zlodejov.

"Zrejme budú z neho piť pivko. Ja im veľmi prajem, nech im chutí to pivečko," povedal okradnutý prevádzkar Jaroslav Matúš.

Po bujarej noci a svitaní zmizlo z terasy takéto nerezové výčapné zariadenie s dvoma výpustami. Váži približne 20 kilogramov. Zlodeji ho buď neniesli ďaleko, alebo si vzali na pomoc auto."Určite smädní zlodeji, ktorí majú radi čapované pivko. Nie je to lacné zariadenie, navyše to máme prenajaté od nášho partnera. Lebo bolo tu viacej výčapných zariadení, keďže tu bolo veľa ľudí. Ono bolo tak trošku za rohom. Zrejme si ho vyhliadli," dodal Matúš.


Hodnota takéhoto zariadenia je približne 400 eur. Pripraviť ho na používanie si vyžaduje podľa Jaroslava trochu znalostí. Potrebné je nastaviť teplotu aj tlak.  "Podľa mňa to vie odpojiť len taký dobrý krčmár, alebo im dal niekto dobrú radu. Ten, kto to nikdy nerobil, tak si to nevie ani odpojiť, ani zapojiť," skonštatoval Matúš. 

Po zmiznutom výčapnom zariadení už pátrajú aj policajti. prevádzkar by bol najradšej, ak by sa zariadenie našlo. Prípadne nenápadne vrátilo na miesto, z ktorého bolo ukradnuté. "Kľudne ho tu môžu odložiť, ako do hniezda záchrany. Keď sa rozhodnú, že si to nechajú, tak pri každom pivečku, čo si z neho načapujú, nech si pomyslia na to, že to niekomu môže chýbať," uzavrel okradnutý prevádzkar.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy