Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Záchranári pomáhali školákovi. Po páde z kolobežky bol v šoku
Zdielať na

Záchranári pomáhali školákovi. Po páde z kolobežky bol v šoku

OSČADNICA / V stredu popoludní horskí záchranári slúžiaci v Kysuckých Beskydách pomáhali školákovi, ktorý cestou z Dedovky spadol z terénnej kolobežky. Po páde bolo dieťa v šoku a keďže si chlapec nepamätal čo sa stalo, na miesto vyrazil vrtuľník.

12-ročný Marek z terénnej kolobežky spadol tak nešťastne že si to vyžadovalo zásah horksých aj leteckých záchranárov. "Prišli sme na dovolenku s celou rodinkou a chceli sme si užiť jazdu na horských kolobežkách, bohužiaľ synovi sa podarilo popritom spadnúť a utrpieť úraz našťastie horskí záchranári boli včas pri nás," povedal otec chlapca Juraj Červený.

A to už o 5 minút. Horskí záchranári poskytli chlapcovi prvú pomoc. "Evidentné boli povrchové poranenia tváre hornej aj dolnej končatiny," uviedol záchranár Michal Jurdík.


"Veľmi zmätene komunikoval bol bledý, si nepämätal udalosť," opísal záchranár Ján Poláček.

"Bol dezorientovaný nevedel kde sa nachádza ani nevedel či šiel na kolobežke alebo na bicykli," dodal Jurdík.

Aj pre to na miesto priletela helikoptérá s leteckými záchranármi. "12-ročný chlapec utrpel po páde z kolobežky úraz hornej končatiny a povrchové odreniny. V stabilizovanom stave bol prevezený do nemocnice v Čadci," vysvetlila hovorkyňa leteckých záchranárov ATE Zuzana Hopjaková.


"On si z toho veľa nepamätá, ja som si tú jazdu v úvodzovkách užil, našťastie máme k dispozícii takéto možnosti a naozaj o 5 minút sme boli v nemocnici,"
povedal otec chlapca.

Vo štvrtok predpoludním Marek prišiel za horskými záchranármi spolu s otcom. "Boli promtní profesionálni venovali sa dieťaťu, bolo to neskutočné aj pre to sme dnes prišli aby sme ocenili tú ich pomoc ktorú nám poskytli. Syn je v poriadku, včera nás prepustili a vyzerá to tak, že nemá ani nič zlomené môžeme si užiť dovolenku aj ďalej," vysvetlil otec Juraj Červený.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy